Το βράδυ της Πέμπτης πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League και τώρα χάρηκε για την επιστροφή στις νίκες και εντός συνόρων. Ο ΠΑΟΚ δεν άρχισε καλά στον αγώνα με τη Λαμία, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά αντέδρασε όπως έπρεπε και μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, πήρε όμως τη νίκη. Και αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκονται οι ασπρόμαυροι, αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους γηπέδουχους, αφού στο 7′ βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Νούνιες έδωσε στον Αραμπούλι, ο οποίος πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 0-1. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Μπεχαράνο στην αρχή της φάσης αλλά ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση βλέποντας το VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε με… ισοφάριση.

Όχι στο 14′, όταν ο Γκαραβέλης απέκρουσε με υπερένταση την κεφαλιά του Ζίβκοβιτς μετά τη σέντρα του Κούρτιτς, αλλά στο 18′, όταν ο Αουγκούστο άρχισε τη φάση και ο Λύρατζης την τελείωσε πλασάροντας από κοντά για το 1-1. Και αυτό το γκολ, όπως και αυτό του 0-1, ελέγχθηκε από το VAR αλλά μέτρησε κανονικά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, επομένως, να ισοφαρίσει γρήγορα αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και φάσεις, με εξαίρεση το δοκάρι του Μουργκ στο 31′ σε εκτέλεση φάουλ. Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, η Λαμία δεν άφηνε χώρους και δεν ένιωσε ιδιαίτερο κίνδυνο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Λαμία

Νίκη με Κούρτιτς

Στην επανάληψη, πάντως, η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε. Και πάνω απ’ όλα βελτιώθηκε… το σκορ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο δικέφαλος του βορρά είχε ένα μακρινό σουτ του Μουργκ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης στο 48′, είχε καλή ευκαιρία στο 58′ με την άστοχη κεφαλιά του Αουγκούστο και τελικά είχε το γκολ του 2-1 στο 64′, με τον Κούρτιτς να επιμένει μετά το σουτ που κόντραρε και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 71′ με τον Αουγκούστο για να βάλει τρίτο γκολ και να καθαρίσει τον αγώνα αλλά δεν το έκανε και τελικά διαχειρίστηκε στη συνέχεια το προβάδισμα, μέχρι που φάνηκε ότι το έχασε, αφού στο 93′ ο Τσούκαλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Το VAR, όμως, έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις νίκες, πιάνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82′ Σβαμπ), Μουργκ (63′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (82′ Εσίτι).

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου (70′ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79′ Μανουσάκης), Νούνιες (70′ Ταϊρόν), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.