Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και πέρασε στα playoffs του Europa Conference League. Μετά από το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλυσε το τί σημαίνει η πρόκριση για την ομάδα του, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάστηκαν.

«Αυτή είναι η κατάσταση και μας δημιουργεί πρόβλημα διότι έχουμε ανάγκη κάθε παίκτη. Όσο για την πρόκριση; Είμαστε άρρωστοι και χρειαζόμαστε βοήθεια. Είχαμε ρίξει μεγάλο βάρος στην πρόκριση, και τη θέλαμε πάρα πολύ. Δώσαμε τα πάντα και ίσως αυτό να μας κόστισε και στο πρωτάθλημα διότι δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη», δήλωσε.

Έπειτα ανέλυσε την αναμέτρηση με την εμφάνιση της ομάδας του να τον αφήνει ικανοποιημένο σε γενικές γραμμές. «Ελέγξαμε το παιχνίδι, και θα έπρεπε να σκοράρουμε τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ. Δεν περίμενα μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της ομάδας. Κάναμε μόνο μια προπόνηση από το παιχνίδι με τον Ιωνικό μέχρι αυτό με τη Λίνκολν», τόνισε.

Η πρόκριση – γιατρειά και το επίπεδο του Ολυμπιακού

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελπίδα του ότι η επιτυχία της ομάδας του να βοηθήσει και στην αλλαγή του κλίματος. «Πιστεύω ότι η πρόκριση θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, θα μας βοηθήσει πνευματικά και θα έχουμε χρόνο να διορθώσουμε πράγματα. Τουλάχιστον, από εδώ και πέρα, θα παίξουμε με ομάδες που και αυτές θα παίζουν ανα τρεις ημέρες».

Ερωτώμενος για το ότι ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό, αλλά και συνεχίζει με τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, ο Ρουμάνος τεχνικός, απάντησε: «Είναι μια ομάδα με 20 πρωταθλήματα σε 23 χρόνια. Αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα…Έχει να κάνει με το κομμάτι της εμπειρίας και θα πρέπει και εμείς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις καλύτερα».