Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «32» του Europa League αλλά ήθελε να το κάνει ως 1ος. Όχι μόνο για το γόητρο, αλλά για να έχει και πιο βατή κλήρωση την προσεχή Δευτέρα (13/12). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, πραγματοποίησε τη χειρότερή της εμφάνιση στον αγώνα με την Αντβέρπ στο Βέλγιο και ηττήθηκε με 1-0 εξαιτίας ενός αυτογκόλ του Σισέ στο 7′, με συνέπεια να τερματίσει πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και να ζητάει πλέον και τη βοήθεια της τύχης στην κλήρωση.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήταν καθόλου καλό για τους ερυθρόλευκους, αφού στο 7′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ: Αντεπίθεση των γηπεδούχων, πλασέ του Μπαλικβισά εντός περιοχής, κόντρα στο κεφάλι του Σισέ και 1-0. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 11′ έφυγε άουτ και στο 22′ λίγο έλειψε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, αφού η λάθος αντίδραση της άμυνας είχε ως συνέπεια ο Μπένσον να βρεθεί απέναντι από τον Βατσλίκ, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Αφού δεν έγινε το 2-0 εκεί, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να «εκμεταλλευτεί» αυτή τη χαμένη ευκαιρία των Βέλγων για να ξυπνήσει και να πάρει τα πάνω του, αλλά δεν έγινε αυτό… Οι Πειραιώτες δεν πατούσαν καλά, έκαναν εύκολα λάθη και το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία ευκαιρία, τα λέει όλα για το πώς πήγαινε το παιχνίδι.

Καμία βελτίωση και ήττα…

Η πρώτη αντίδραση του Μαρτίνς ήρθε με τις τρεις αλλαγές που έκανε με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Οι ερυθρόλευκοι παρέμεναν κακοί, δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο 63′ χρειάστηκαν νέα επέμβαση του Βατσλίκ, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μπαλικβισά, για να μη δεχθούν και δεύτερο γκολ.

Ο Μαρτίνς συνέχιζε τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού συνέχιζε τις αποκρούσεις, λέγοντας «όχι» και στον Μπένσον που έκανε ωραίο σουτ στο 69′, με τα λεπτά να περνάνε χωρίς να αλλάζει κάτι. Οι Πειραιώτες ήταν νωθροί, έκαναν λάθη, δεν έπειθαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και τελικά, φυσιολογικά με βάση όλα αυτά, δεν την ανέτρεψαν.

Οι 8 πιθανοί αντίπαλοι στους «32»

Έτσι, τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου τους στο Europa League και αυτό σημαίνει ότι στη φάση των «32» θα αντιμετωπίσουν μία από τις ομάδες που έρχονται από το Champions League. Δηλαδή μία από τις Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Πόρτο, Λειψία, Σέριφ Τίρασπολ, Ζενίτ, Αταλάντα.

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιλ (58′ Ενγκελς), Ντε Λετ (58′ Κίρινεν), Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικβισά (88′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί), Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι).