Με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Λίνκολν στην Τούμπα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Conference League.

Στις δηλώσεις του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι λέγοντας πως είναι ένα από αυτά που μπορούν να αλλάξουν μια ολόκληρη σεζόν.

Παράλληλα, σχολίασε το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, τις απουσίες, ενώ έκανε και μια ανασκόπηση για το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίσσεται η σεζόν αλλά και για τις δηλώσεις που είχε κάνει όταν είχε παρουσιαστεί από τους «ασπρόμαυρους», περί κατάκτησης πρωταθλήματος.

«Για εμένα σαν προπονητής είναι ντροπιαστικό να δεχόμαστε αυτά τα γκολ. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς και δυστυχώς δεν είχαμε τις δυνατότητες να δουλέψουμε τις λεπτομέρειες που θα μας έκαναν να γίνουμε καλύτεροι. Η προηγούμενη ομάδα φτιάχτηκε χωρίς να υπάρχει η Ευρώπη στο ενδιάμεσο και προσπαθούμε να την συγκρίνουμε με μια ομάδα που έχει έξι μήνες ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου.

Ποιο ήταν το «στρατηγικό λάθος» του

«Ήταν λάθος μου στην πρώτη μου συνέντευξη Τύπου που είπα ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Δημιούργησα μια μεγάλη πίεση για την ομάδα, αλλά αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να φτιάξω αυτοπεποίθηση, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν ένα στρατηγικό λάθος. Εσείς γιατί θεωρείτε ότι το πρώτο κομμάτι της σεζόν παρά τα σκαμπανεβάσματα, είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα;», διερωτήθηκε και εξήγησε στη συνέχεια:

«Γιατί ερχόμασταν από τον ενθουσιασμό του καλοκαιριού, γιατί η ομάδα είχε την δυνατότητα να δουλέψει καλά. Στην πορεία άλλαξε το πρόγραμμα, υπήρξαν τραυματισμοί, ο covid και οι προπονήσεις άρχισαν να γίνονται λιγότερες και αυτό μας στέρησε κομμάτι από τη νοητική ενέργεια. Ξέρα καλά ότι είχαμε δύο δύσκολες εβδομάδες, αλλά ένα παιχνίδι όπως το αυριανό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την κατάσταση και να γίνουν όλα καλύτερα στη συνέχεια».

«Δεν έχω κάνει το σχόλιο για την επόμενη μέρα και αυτό πληρώνω»

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του δικέφαλου του Βορρά, ο Λουτσέσκου υπογράμμισε: «Αυτό είναι το μεγάλο μου λάθος, δεν έχω κάνει το σχόλιο για την επόμενη μέρα και αυτό πληρώνω. Το πιο δυνατό μου σημείο είναι η καθημερινή δουλειά, δουλειά μου είναι να φτιάξω μια ομάδα με σωστή νοοτροπία στο γήπεδο και χωρίς να δέχονται πολλά γκολ. Δεν μου αρέσει να το λέω και δεν σας αρέσει να το ακούτε αλλά δεν είχα τον χρόνο να δουλέψω όπως ήθελα με την ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι ότι σε κάποια κομμάτια σκεφτόμαστε διαφορετικά το ποδόσφαιρο με την ομάδα και για αυτό είχα πει ότι θέλουμε χρόνο να δουλέψουμε, να… τσακωθούμε και να βελτιωθούμε. Δεν έχουμε τον χρόνο για να πούμε πολλά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Αυτό είναι για μένα η επόμενη μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν για ανοικοδόμηση και για νέα πρόσωπα αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να μιλήσουμε για αυτό. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για όλους μέσα στην ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr