Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Europa League κόντρα στην Αντβέρπ την Πέμπτη (9/12), θα παίξει στον έξτρα νοκ άουτ γύρο του θεσμού που ισχύει από φέτος στη διοργάνωση και αντικατέστησε τη φάση των «32». Η κλήρωση θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη φάση, αναμετριούνται οι δεύτεροι κάθε ομίλου του Europa League με τις ομάδες που τερματίζουν στην 3η θέση των ομίλων του Champions League. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου και οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν θα παίξουν στους «16» του Europa League, όπου θα τις περιμένουν όσες τερματίσουν στην πρώτη θέση του καθενός εκ των οκτώ γκρουπ.

Με το πρώτο σκέλος της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League να έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο ν’ απομένει η εικόνα έγινε πιο ξεκάθαρη όσον αφορά στους πιθανούς αντιπάλους των «ερυθρόλευκων».

Οι «σίγουροι»

Από τον πρώτο όμιλο του Champions League, στο Europa League συνεχίζει η Λειψία. Η γερμανική ομάδα νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι. Πρόσφατα άλλαξε προπονητή και επί του παρόντος έχει υπηρεσιακό τεχνικό τον Αχίμ Μπάιερλορτσερ.

Από το δεύτερο γκρουπ, πέρασε η Πόρτο η οποία έχασε με 3-1 εντός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης και έμεινε εκτός της φάσης των «16» του Champions League. Αναμφίβολα πρόκειται για πιο βατή αντίπαλο σε σύγκριση με τους «ροχιμπλάνκος» που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση τους ή ακόμη και τη Μίλαν.

Από τον 3ο όμιλο, η ομάδα που θα συνεχίσει στο Europa League είναι η Ντόρτμουντ. Πολλά τα σκαμπανεβάσματά της στην τρέχουσα σεζόν, αλλά σταδιακά αναμένεται να βρει την υγεία της και ν’ ανακτήσει παίκτες που έλειπαν με τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα. Μόνο και μόνο η παρουσία του στράικερ Έρλινγκ Χάαλαντ τη μετατρεπει σε φόβητρο.

Από τον 4ο όμιλο, η Σέριφ Τίρασπολ των Ελλήνων Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού εξασφάλισε την 3η θέση κάνοντας μια μεγάλη έκπληξη καθώς συμμετείχε στο ίδιο γκρουπ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ίντερ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Άφησε εκτός τους Ουκρανούς.

Από το 8ο όμιλο, πήρε το εισιτήριο η Ζενίτ, η κορυφαία ομάδας της Ρωσίας που διαθέτει ποιότητα, αλλά παράλληλα είναι και αναξιόπιστη αγωνιστικά και με αμυντικά κενά.

Τί απομένει

Τώρα, απομένει να ξεκαθαρίσουν και οι υπόλοιποι τρεις όμιλοι – όλοι τους διεξάγονται την Τετάρτη (8/12). Από τον 5ο όμιλο στον έξτρα νοκ άουτ γύρο του Europa League θα παίξει είτε η Μπαρτσελόνα, είτε η Μπενφίκα. Από τον 6ο όμιλο, στη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη θα παίξει κάποια από τις Βιγιαρεάλ, Αταλάντα και Γιούνγκ Μπόις. Οι δύο πρώτες είναι δυνατές ομάδες, ενώ ο ελβετικός σύλλογος είναι αναμφίβολα πιο… βατός. Στο… νήμα θα κριθεί κι ο 7ος όμιλος. Η Λιλ, η Σάλτσμπουργκ, η Σεβίλλη και η Βόλφσμπουργκ έχουν πιθανότητες να τερματίσουν στην 3η θέση.