Τα ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ κάποτε έκριναν τον τίτλο στην Premier League, αλλά εκείνα τα χρόνια έχουν περάσει και για τις δύο ομάδες. Αυτό που παραμένει, όμως, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον κάθε φορά που κοντράρονται και το γιατί αποδείχθηκε και πάλι, αφού σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Όλντ Τράφορντ οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν αλλά οι κόκκινοι διάβολοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, πλησιάζοντας την 4άδα, χάρη σε πέναλτι του Ρονάλντο.

Το παιχνίδι άρχισε με την Άρσεναλ να πατάει καλύτερα και να ανοίγει τελικά το σκορ στο 14′ με το σουτ του Σμιθ-Ρόου, σε μια φάση που ο Ντε Χέα είχε βγει νοκ άουτ λόγω ενός χτυπήματος από συμπαίκτη του και συγκεκριμένα τον Φρεντ. Ο τελευταίος, όμως, εξιλεώθηκε στο 44′, όταν έκανε το γύρισμα για τον Φερνάντες, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52′ η Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά με το πλασέ του Ρονάλντο για το 2-1, μετά την πάσα του Ράσφορντ, με τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει το γκολ Νο800 στην καριέρα του! Οι Λονδρέζοι δεν πτοήθηκαν όμως και δύο λεπτά αργότερα, στο 54′, ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Όντεγκαρντ.

Η ομάδα του Μάντσεστερ, όμως, έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη και τελικά την πήρε στο 70′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο μετά το μαρκάρισμα του Όντεγκαρντ στον Φρεντ, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στο -3 από την 4η θέση.