Δεύτερη βιντεοκλήση πραγματοποίησε με την Σουάι Πενγκ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), εν μέσω ανησυχιών για την Κινέζα τενίστρια.

«Μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία με πολλούς άλλους ανθρώπους και οργανισμούς για την ευημερία και την ασφάλεια της Σουάι Πενγκ. Γι’ αυτό, μόλις χθες, μια ομάδα της ΔΟΕ πραγματοποίησε άλλη μια βιντεοκλήση μαζί της» δήλωσε η ΔΟΕ, μετά την πρώτη βιντεοκλήση μαζί της που είχε γίνει στα τέλη του περασμένου μήνα.

Το πού βρισκόταν η Πενγκ έγινε θέμα διεθνούς ανησυχίας, όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς δεν είχε εμφανιστεί δημόσια για τρεις εβδομάδες, μετά τη δημοσίευση μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Ζανγκ Γκάολι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

WTA: Αναβάλλει άμεσα τη διεξαγωγή των τουρνουά τένις στην Κίνα λόγω της Σουάι

Η WTA, η Ομοσπονδία του Γυναικείου Τένις, ανακοίνωσε την άμεση αναβολή όλων των τουρνουά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας της για την κατάσταση της τενίστριας Πενγκ Σουάι. Η 35χρονη αθλήτρια είχε εξαφανιστεί από δημόσια θέα για τρεις εβδομάδες αφότου κατηγόρησε τον πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας Ζανγκ Γκαόλι για σεξουαλική επίθεση.

Ο υπεύθυνος της WTAΣτιβ Σάιμον, ανέφερε πως έχει «σοβαρές αμφιβολίες» για το αν η Πενγκ είναι «ελεύθερη, ασφαλής και δεν υπόκειται σε εκβιασμό». Πρόσθεσε πως «δεν ξέρω αν υπό αυτές τις συνθήκες μπορώ να ζητήσω από τις αθλήτριές μας να παίξουν εκεί». Η Ομοσπονδία εδώ και καιρό ζητάει να γίνει έρευνα εις βάθος για τις καταγγελίες της Πενγκ. Ο οργανισμός, δε, δεν θωρεί πως η βιντεοκλήση της τενίστριας με τον Τόμας ΜπαχΠρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτελεί αρκετή απόδειξη για την ασφάλειά της.

Αντίθετο το Πεκίνο στην «πολιτικοποίηση» του τένις

Πυρά κατά του θεσμού που διαχειρίζεται το γυναικείο σιρκουί του επαγγελματικού τένις για «πολιτικοποίηση του αθλήματος», μετά την απόφαση της WTA, της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών, να αναστείλει τα τουρνουά στην Κίνα σε υποστήριξη της τενίστριας Πενγκ Σουάι εκτοξεύει το Πεκίνο.

«Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του αθλήματος», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Ουενμπίν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.