Πυρά κατά του θεσμού που διαχειρίζεται το γυναικείο σιρκουί του επαγγελματικού τένις για «πολιτικοποίηση του αθλήματος», μετά την απόφαση της WTA, της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών, να αναστείλει τα τουρνουά στην Κίνα σε υποστήριξη της τενίστριας Πενγκ Σουάι εκτοξεύει το Πεκίνο.

«Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του αθλήματος», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Ουενμπίν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η WTA, η Ομοσπονδία του Γυναικείου Τένις, ανακοίνωσε την άμεση αναβολή όλων των τουρνουά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας της για την κατάσταση της τενίστριας Πενγκ Σουάι.

Ανησυχία για την Πενγκ Σουάι

Η αθλήτρια είχε εξαφανιστεί από δημόσια θέα για τρεις εβδομάδες αφότου είχε κατηγορήσει τον πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας Ζανγκ Γκαόλι για σεξουαλική επίθεση.

Πενγκ Σουάι (Peng Shuai)

Ο υπεύθυνος της WTA, Στιβ Σάιμον, ανέφερε πως έχει «σοβαρές αμφιβολίες» για το αν η Πενγκ είναι «ελεύθερη, ασφαλής και δεν υπόκειται σε εκβιασμό».

«Δεν ξέρω αν υπό αυτές τις συνθήκες μπορώ να ζητήσω από τις αθλήτριές μας να παίξουν εκεί» είπε.

Η Ομοσπονδία ζητάει επιτακτικά να γίνει έρευνα εις βάθος για τις καταγγελίες της Πενγκ.

Ο οργανισμός όμως, δε, δεν θωρεί πως η βιντεοκλήση της τενίστριας με τον Τόμας Μπαχ, Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτελεί αρκετή απόδειξη για την ασφάλειά της.