Στις 3 Νοεμβρίου η Σουάι Πενγκ, τενίστρια που είχε φτάσει στο Νο1 στο διπλό και στο Νο14 στο απλό, είχε προκαλέσει σάλο στην Κίνα λόγω της καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της και στέλεχος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί. Δέκα μέρες μετά, στην Κίνα επικρατεί και πάλι αναστάτωση για το συγκεκριμένα θέμα, αφού η Σουάι Πενγκ αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα και κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Η τενίστρια είχε καταγγείλει ότι ο Ζανγκ Γκαολί, στέλεχος της κυβέρνησης με τον οποίο είχε σχέση το διάστημα 2012-17, την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Στην καταγγελία της μάλιστα, μέσω ανάρτησης στο Weibo η οποία λίγη ώρα αργότερα είχε κατέβει (άγνωστο αν το έκανε η ίδια ή λογοκρίθηκε από την κυβέρνηση), είχε τονίσει ότι η σχέση της με το κυβερνητικό στέλεχος ξεκίνησε από την κακοποίησή της και παράλληλα αναγνώριζε ότι δεν έχει πλέον αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που λέει.

Όπως και να έχει, τα όσα κατήγγειλε είχαν προκαλέσει σάλο και τώρα το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα επειδή η Σουάι Πενγκ αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, κανείς δεν ξέρει αν είναι καλά στην υγεία της και γενικά το θέμα αρχίζει να εξελίσσεται σε… θρίλερ.

Η τενίστρια Σουάι Πενγκ

Τι φοβόταν το κυβερνητικό στέλεχος

Όλοι, πάντως, συνδέουν την εξαφάνισή της με την καταγγελία της, όπου είχε αναφέρει πως ο Γκαολί φοβόταν πως η ίδια μπορεί να είχε καταγράψει κάποια πράγματα, τα οποία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μια μυστήρια υπόθεση, η οποία θα ξεκαθαρίσει μόνο αν η Σουάι Πενγκ εμφανιστεί και είναι απολύτως καλά στην υγεία της.