Σοκ προκάλεσε στην Κίνα η καταγγελία της τενίστριας Σουάι Πενγκ για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρωήν σύντροφό της και στέλεχος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί.

Το πρώην Νο1 στα διπλά και Νο14 στο απλό του τένις, σε δήλωση που ανέβασε στην πλατφόρμα Weibo (το αντίστοιχο twitter) ανέφερε πως ο Ζανγκ Γκαολί, με τον οποίο είχε σχέση το διάστημα 2012-17, την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η Πενγκ έκανε την καταγγελία το βράδυ της Τρίτης και προκάλεσε σάλο στην πατρίδα της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η σχέση της με τον Γκαολί ξεκίνησε από την κακοποίηση που δέχτηκε και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε «συναινετική».

Το ποστάρισμά της λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε από την πλατφόρμα (άγνωστο αν το έκανε η ίδια ή λογοκρίθηκε) ωστόσο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πάντως η Πενγκ στη δήλωσή της αναφέρει πως αναγνωρίζει ότι πλέον δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για να δείξει πως οι κατηγορίες της εναντίον του Γκαολί είναι αληθινές και είπε πως ο Ζανγκ φοβόταν ότι μπορεί η τενίστρια να έχει καταγράψει κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως να τον «καίνε».

Πηγή: gazzetta.gr