Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες, απώθησε έναν ληστή έπειτα από πάλη. Του επιτέθηκε με ρόπαλο του μπέιζμπολ και προσπάθησε να κλέψει το αυτοκίνητό του αξίας μεγαλύτερης των 50.000 ευρώ. Ο ληστής πέραν των κλειδιών του αυτοκινήτου επιχείρησε να του κλέψει το κινητό του τηλέφωνο και το ρολόι που φορούσε.

Όλα συνέβησαν όταν ο Γκαμπριέλ μαζί μ’ ένα φίλο του επέστρεφαν στο σπίτι του πρώτου έπειτα από βραδινή τους έξοδο. Δύο ληστές τους ακολούθησαν ως την είσοδο του γκαράζ, ενώ ένας τρίτος κρατούσε τσίλιες και παραμόνευαν για το πότε θα βγει ο ποδοσφαιριστής ώστε να του επιτεθούν. Όταν άνοιξε την πόρτα, ένας από τους ληστές, ο Αμπντεραχάμ Μούσε, έκανε κίνηση να τον χτυπήσει με το ρόπαλο. Ο ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων», όμως, πρώτα τον απομάκρυνε και μετά τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο ληστής ξέφυγε από τα χέρια του Γκαμπριέλ και το έβαλε στα πόδια.

Η Αστυνομία εντόπισε τον Μούσε από το DNA που είχε στο καπέλο του που έπεσε κατά τη διάρκεια της πάλης με τον ποδοσφαιριστή. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακής. Κατά τη διάρκεια της δίκης παίχτηκαν πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν έξω από το σπίτι του Γκαμπριέλ στο βόρειο Λονδίνο.

Στο υλικό, ο Μούσε φαίνεται να κρατά το ρόπαλο μπροστά από το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή και να τον απειλεί. Τότε, ο Γκαμπριέλ, που πήγε στην Άρσεναλ από την Λιλ πέρυσι τον Σεπτέμβριο, σήκωσε τα χέρια ψηλά του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του καθώς και το ρόλόι του. Μετά οι δύο τους πιάστηκαν στα χέρια κι ο Μούσε έτρεξε για να γλιτώσει. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σαφώς η επίθεση προκάλεσε σοκ. Βέβαια, για κακή τους τύχη οι ληστές τα έβαλαν με έναν αθλητή», ανέφερε ο Εισαγγελέας, Μάρτιν Λιούις.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, ο Μούσε φέρεται να μην γνώριζε πως ο στόχος του ήταν ποδοσφαιριστής μιας ομάδας της Premier League. Προσπάθησε να τον ληστέψει επειδή ήταν πλούσιος. «Ευτυχώς οι πράξεις του ληστή δεν προκάλεσαν μεγαλύτερες ζημιές χάρη στο θάρρος των θυμάτων», είπε η Δικαστής της υπόθεσης, Ανουπάμα Τόμπσον.

Ο Μούσε ήταν σε αναστολή από ποινή 56 μηνών φυλάκισης για κατοχή ηρωίνης με σκοπό να τη διακινήσει. Οι δύο άλλοι συνεργοί του καταζητούνται ακόμη. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.