Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα διεκδικήσει το τρόπαιο του τουρνουά WTA Finals. Ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-3) από την Ανέτ Κονταβέιτ στο μεταξύ τους ημιτελικό στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, ολοκληρώθηκε η πορεία της στην τρέχουσα σεζόν, την καλύτερη της καριέρας της.

Η Εσθονή αντίπαλός της που ήταν πιο ξεκούραστη έδειξε τη φρεσκάδα της σε όλη τη διάρκεια του ματς. Είχε πιο… φρέσκα πόδια, αλλά και πιο καθαρό μυαλό. Οι επιλογές της ήταν καλύτερες κι αυτό την οδήγησε σε αποτελεσματικές αποφάσεις. Στο πρώτο σετ ήταν σαρωτική στην επίθεση και επικράτησε άνετα με 6-1.

Η Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο, έδειξε το μαχητικό της πνεύμα και αντέδρασε. Πήρε το δεύτερο σετ με 6-3 παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου και εκμεταλλευόμενη τα δυνατά της όπλα όπως το σερβίς της και τα ισχυρά χτυπήματά της, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένη και στην άμυνα.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν και τα πρώτα παιχνίδια του 3ου σετ. Οι δύο τενίστριες αντάλλασσαν χτυπήματα αναζητώντας η μια τις αδυναμίες στην πανοπλία της άλλης. Κι όταν όλα έμοιαζαν να βρίσκονται σε ισορροπία, η Ανέτ Κονταβέιτ έκανε το μπρέικ με 5-3 και τότε το μομέντουμ της αναμέτρησης άλλαξε υπέρ της. Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορούσε ν’ ανέβει κι αυτό το… βουνό 24 ώρες μετά από την επική μάχη της με την Αρίνα Σαμπαλένκα κι ενώ είχε μοχθήσει για να κάνει το 1-1 και να παραμείνει στη διεκδίκηση του ματς. Η Κονταβέιτ έκανε το 2-1 με συνοπτικές διαδικασίες και προκρίθηκε στο σημερινό (17/11) τελικό.

Εκεί θ’ αντιμετωπίσει την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα από την Ισπανία για τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μουγουρούθα ξεπέρασε το εμπόδιο της Πάουλα Μπαδόσα με 2-0 σετ (6-3, 6-3).