Για πρώτη φορά από τότε που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης (2004), η Μονακό βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ήττα της με 2-0 από την Άρσεναλ. Οι “κανονιέρηδες” άγγιξαν το θαύμα, αφού σκόραραν με τον Ζιρού στο 36′ και με τον Ράμσεϊ στο 79′, αλλά έμειναν στο 2-0. Εξαιρετική επέμβαση του Σούμπασιτς στο 83′ σε κεφαλιά του Ζιρού από πολύ κοντά.

Το ματς

Η Μονακό θέλησε να μπει δυνατά και να κρατήσει μπάλα κόντρα στην Άρσεναλ, ωστόσο οι Λονδρέζοι προοδευτικά άρχισαν να κερδίζουν χώρο και να μπαίνουν στο ματς. Στο 14ο λεπτό, ο Ζιρού, ο μοιραίος των δύο αγώνων, αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση, ωστόσο η Άρσεναλ άρχισε να εντείνει την πίεση και τελικά άνοιξε το σκορ, πριν κλείσει το πρώτο μέρος και το κατάφερε στο 36′.

Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γουέλμπεκ, ο Ζιρού νικήθηκε αρχικά από τον Σούμπασιτς, ωστόσο πήρε την κόντρα και από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αμέσως μετά ο Γουέλμπεκ μετά από απομάκρυνση του Αμπντενούρ, σουτάρει με την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία, όμως με κάποιο τρόπο, ο αμυντικός της Μονακό, κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ θέλησε να πιέσει και στο 53′ είχε καλή στιγμή με τον Οζίλ να εκτελεί φάουλ και τον Σούμπασιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 63ο λεπτό άλλη μια καλή στιγμή για τον Γερμανό που αστόχησε από καλή θέση. Με την είσοδο του Ράμσεϊ και του Γουόλκοτ ο Βενγκέρ θέλησε να δώσει ταχύτητα και οι δύο αλλαγές συμμετείχαν στη φάση του 0-2.

Σέντρα του Μονρεάλ από αριστερά, ο Γουόλκοτ σουτάρει στο δοκάρι, λάθος απόκρουση της άμυνας και ο Ράμσεϊ το 2-0. Η Άρσεναλ για ένα ακόμα παιχνίδι, όπως και πριν δύο χρόνια απέναντι στην Μπάγερν, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή. Ο Σούμπασιτς στο 83ο λεπτό, με μια μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ζιρού, μετά από φάουλ του Σάντσεζ, κράτησε όρθια την Μονακό και της έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Πηγή: sport-fm.gr