Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο. Η συμμετοχή της στο WTA Finals (ήδη επικράτησε με 2-0 σετ της Σβιόντεκ στην πρεμιέρα) , διοργάνωση που μετέχουν αποκλειστικά οι καλύτερες παίκτριες στον κόσμο, δεν είναι παρά μια επισφράγιση της εξαιρετικής πορείας που διανύει τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, δεν ήρθαν όλα ρόδινα στην καριέρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. «Ήμουν πολύ τυχερή που είχα γονείς σαν τους δικούς μου, αφού επένδυσαν πολύ σε εμένα ενώ δεν είχα καμία υποστήριξη από την ομοσπονδία ή χορηγούς. Ο πατέρας μου έδωσε πολλά χρήματα για να παίξω τένις και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλα όσα μου προσέφεραν και οι δύο ώστε να πετύχω τους στόχους μου», παραδέχεται η Σάκκαρη.

Μάλιστα, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε και για την περίοδο πριν γίνει επαγγελματίας, όταν ως νεάνιδα ακόμα έβλεπε τις συναθλήτριές της να διαφημίζουν χορηγούς και γνωρίζοντας ότι προπονούνταν υπό πολύ καλύτερες συνθήκες από την ίδια: «Ως νεάνιδα δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα. Θυμάμαι ότι όταν αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας έλεγα ότι θα το δοκιμάσω για ένα-δύο χρόνια να δω πώς θα πάει, διαφορετικά είχα στο μυαλό μου να πάω σε κάποιο κολλέγιο ή να σπουδάσω κάτι στην Ελλάδα. Μέχρι τότε ήμουν πολύ μακριά από τις καλύτερες αθλήτριες, έβλεπα ότι ήταν πολύ ανώτερες, σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο από εμένα».

Κοιτώντας πίσω και διαπιστώνοντας ότι πλέον η ίδια είναι πολύ καλύτερη από πολλές από εκείνες τις αθλήτριες σίγουρα γεμίζει με περηφάνια την 26χρονη Ελληνίδα. Μιλώντας για την εξέλιξή της, τόνισε: «Βλέποντας αυτές τις τενίστριες τώρα, δεν το λέω αλαζονικά, αλλά αντιλαμβανόμενη ότι πια είμαι εγώ καλύτερη, μου αποδεικνύει πολλά. Πρέπει να λέμε στους νεαρούς αθλητές ότι δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ώστε να καταλήξεις στην κορυφή».

Τέλος, η Σάκκαρη αναφέρθηκε και στην αλλαγή της πνευματικής της δύναμης, κάτι που την έχει βοηθήσει πολύ (και) κατά την διάρκεια των αγώνων: «Η αποβολή όλων αυτών των αρνητικών σκέψεων είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο παιχνίδι μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εργάζομαι με την βοήθεια ειδικού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω λόγο να το κρύψω από κανέναν, είναι από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου γιατί με έχει βελτιώσει τόσο ως άνρθωπο όσο και ως παίκτρια. Είναι το καλύτερο κομμάτι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την άνοδό μου και είναι κάτι που δεν θα μετανιώσω ποτέ».

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει απόψε στις 22:00 την Πάουλα Μπαντόσα για τη συνέχεια των WTA Finals.

Πηγή: gazzetta.gr