Ένα γκρουπ οπαδών της Φέγενορντ συγκεντρώθηκε έξω από το γήπεδο της ομάδας, το «Ντε Κάιπ» και με καπνογόνα, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, βεγγαλικά κι ανάβοντας φωτιές έκαναν τη νύχτα – μέρα στην πόλη Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο λόγος; Ασυνήθιστος μεν, αλλά πραγματικός δε: Σταμάτησαν τα σχέδια για το νέο γήπεδο.

Τα πλάνα για τη δημιουργία νέου «σπιτιού» βρίσκονται επί τάπητος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και πρν από την πανδημία έμοιαζε θέμα χρόνου η ανάπτυξη τους. Ωστόσο, πλέον, τα κόστη για την κατασκευή του νέου γηπέδου έχουν αυξηθεί αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ και η διοίκηση του συλλόγου φέρεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στις τοπικές αρχές. Οπότε αποφάσισε να βάλει τα σχέδια για νέο γήπεδο στο συρτάρι και να εξετάσει το ζήτημα στο μέλλον.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα χτίζονταν στις όχθες του ποταμού Μάας και η περιοχή θα αναδιαμορφωνόταν εντελώς με την κατασκευή μαγαζιών και σπιτιών καθώς θα άλλαζε ένα κομμάτι της πόλης. Το νέο γήπεδο θα είχε χωρητικότητα για 63.000 θεατές. Το πρότζεκτ αναμενόταν να φτάσει στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας, πάντως, ήταν αντίθετη. Δεν ήθελε να φύγει από το «σπίτι» της το «Ντε Κάιπ», παρόλο που το γήπεδο είναι παλιό και μικρό και το νέο κτίσμα υποσχόταν μεγαλύτερα έσοδα που θεωρητικά θα βοηθούσαν την ομάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική στο ολλανδικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Μάλιστα, οι «ultras» της Φέγενορντ, από τους πιο βίαιους στην Ευρώπη, επιτέθηκαν στα σπίτια ορισμένων εκ των αρχιτεκτόνων του πρότζεκτ, ενώ και το στέλεχος του κλαμπ, Φρανκ Κούφερμανς, ο οποίος «έτρεχε» τις διαδικασίες πρόσφατα δέχθηκε απειλές και παραιτήθηκε από το πόστο του.

Πέραν των αντιδράσεων των οπαδών, πάντως, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλαμπ φέρεται να βαραίνουν περισσότερο. Σύμφωνα με το ολλανδικό δίκτυο NOS, η Φέγενορντ δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τις υποχρεώσεις της προς την Εφορία της χώρας. Την ίδια στιγμή, οι οι τοπικές αρχές δεν θα κατέβαλλαν τελικά τα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υποσχεθεί για την ανάπλαση της περιοχής και την ανέγερση του νέου γηπέδου.