Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν με 113-98 από τους Νιού Γιόρκ Νικς στο «Fiserv Forum». Οι πρωταθλητές του NBA, πλέον, έχουν ρεκόρ 4-5. Επηρεασμένοι από τις απουσίες τους συνεχίζουν να μην αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο. Αξίζει ν’ αναφέρουμε, δε, πως δεν… τραβάνε εντός έδρας όπου έχουν μια νίκη (στην πρεμιέρα) και τέσσερις σερί ήττες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο μόνος που διασώθηκε.

Τα «ελάφια» άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι με το σουτ τριών πόντων να τους… κουβαλάει. Είχαν 8/16 από τα 6,75 μ. και έκλεισαν το πρώτο 12λεπτο με προβάδισμα 38-19. Ο Γκρέισον Άλεν καθοδηγούσε την ομάδα στο σκοράρισμα (τέλειωσε με 22 π.), ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατούσε το… οχυρό κατευθύνοντας την εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων. Ο «Greek Freak», ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους (7-17, 2-7 τρίποντα, 9-11 βολές) σε 31 λεπτά. Είχε επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα. Αγωνίστηκε βασικός κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (18′, 4 π., 3 ριμπ. 2 ασ.). Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν έπαιξε. Οι απουσίες του Κρις Μίντλετον και του Μπρουκ Λόπεζ έπαιξαν ρόλο, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ που επανήλθε ήταν εκτός ρυθμού.

Οι Νιού Γιορκ Νικς παρά τη διαφορά δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν. Σιγά σιγά μπήκαν ξανά στο ματς εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των Μιλγουόκι Μπακς στα ριμπάουντ. Οι Νικς τους κέρδισαν κατά κράτος στις μονομαχίες κι ολοκλήρωσαν το ματς 22 περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Νέας Υόρκης είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ. Τί κι αν σούταρε με κακό ποσοστό από την περιφέρεια, είχε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Έτσι, «ψαλιδίστηκε» η διαφορά αν και οι Μπακς πήγαν στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 63-56.

Στην 3η περίοδο, όμως, οι πρωταθλητές δεν είχαν αντίδοτο για το δίδυμο του Τζούλιους Ραντλ (32 π.) με τον Αρ Τζέι Μπάρετ (20 π.). Οι Νικς έκαναν την ανατροπή και πήραν «αέρα» πέντε πόντων μπαίνοντας στην 4η και τελευταία περίοδο (83-88). Εκεί γύρισε το χρόνο πίσω ο Ντέρικ Ρόουζ (23 π.).

Το επόμενο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς είναι κόντρα στους Γουάσινγκτον Γουΐζαρντς τα ξημερώματα της Δευτέρας