Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι με νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα επέστρεφε στην κορυφή της βαθμολογίας του Europa League, μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής. Και η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο, αφού είχαν τις φάσεις για να το κάνουν. Οι ευκαιρίες, όμως, χάθηκαν και έτσι αντί για τη νίκη ήρθε η ήττα με 1-2 στο τέλος, με το γκολ του Χάουγκε στο 91′. Μια ήττα που δεν άξιζαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί, αλλά έμειναν πλέον στο -4.

Το πρώτο 10λεπτο στο Καραϊσκάκη πέρασε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους, αλλά τα επόμενα λεπτά πέρασαν με… γκολ. Η αρχή έγινε στο 12′, όταν ο Ονιεκούρου έφυγε… σφαίρα από αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος για ακόμη μία φορά έδωσε τη λύση, νικώντας τον Τραπ για το 1-0.

Οι Γερμανοί, όμως, δεν πτοήθηκαν και στο 17′ απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Ο Μπορέ έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά για τον Καμάντα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε σωστά τον Βατσλίκ κάνοντας το 1-1.

Η γρήγορη ισοφάριση φάνηκε να επηρεάζει τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν την ομάδα της Φρανκφούρτης, αλλά αυτό άλλαξε στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 36′ με τον Μασούρα μετά την εξαιρετική κάθετη του Ελ Αραμπί αλλά ο Τραπ απέκρουσε, ενώ στο 39′ οι πρωταθλητές Ελλάδας πλησίασαν ξανά στο γκολ, αυτή τη φορά με σουτ του Μ. Καμαρά, αλλά ο Τραπ απέκρουσε ξανά.

Χαμένη ευκαιρία του Ονιεκούρου και σοκ στο 91′

Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι είδαν ότι μπορούσαν να βάλουν δεύτερο γκολ και νωρίς στο β’ μέρος, στο 57′, το Καραϊσκάκη ήταν έτοιμο να πανηγυρίσει το 2-1 από τον Ονιεκούρου μετά την ωραία μπαλιά του Ελ Αραμπί αλλά αυτός, τελικά, ήταν άστοχος…

Οι Γερμανοί από το επόμενο λεπτό κιόλας άρχισαν τις αλλαγές και ο ρυθμός του παιχνιδιού, σταδιακά, άρχισε να πέφτει, με συνέπεια οι Πειραιώτες να ψάχνουν τον τρόπο για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ αλλά να μην τον βρίσκουν. Έτσι, μετά το 70′ αποφάσισε να κάνει και ο Πέδρο Μαρτίνς τις κινήσεις του, βάζοντας αρχικά τον Βαλμπουενά αντί του Ονιεκούρου και στη συνέχεια τους Τικίνιο και Λόπες αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Αντί για το 2-1, όμως, τελικά έγινε το 1-2… Στο 91′ η Άιντραχτ έφυγε στην κόντρα και ο Χάουγκε βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και τον νίκησε, δίνοντας στους Γερμανούς τη νίκη και το +4 στη βαθμολογία.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κουντέ), Μασούρας (82′ Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (82′ Τικίνιο).

Άιντραχτ: Τραπ, Εντίκα, Χασέμπε, Τούτα, Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Σο (82′ Ιλσάνκερ), Τσάλντερ, Καμάντα, Λάμερς (58′ Λίνστρομ), Μπορέ (78′ Χάουγκε).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (4 αγωνιστικές)

  1. Άιντραχτ 11
  2. Ολυμπιακός 7
  3. Φενέρμπαχτσε 2 (3)
  4. Αντβέρπ 1 (3)