Ήταν επί χρόνια, ως πρόεδροι των FIFA και UEFA, οι πιο ισχυροί παράγοντες στο ποδόσφαιρο αλλά το 2015 τελείωσαν ουσιαστικά μαζί από αυτό λόγω του σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε στην παγκόσμια ομοσπονδία. Και μαζί καλούνται τώρα οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, για τους οποίους ο λόγος, να αντιμετωπίσουν και τις κατηγορίες που απήγγειλε η ελβετική δικαιοσύνη για απάτη και υπεξαίρεση 1,9 εκατ. ευρώ.

Το θέμα είναι γνωστό εδώ και έξι χρόνια, αλλά η δικαιοσύνη στην Ελβετία άργησε χαρακτηριστικά να καταλήξει κάπου και να απαγγείλει κατηγορίες. Μπλάτερ και Πλατινί, λοιπόν, κατηγορούνται για απάτη και υπεξαίρεση 1,9 εκατ. ευρώ, ποσό που είχε δώσει ο πρώτος στον δεύτερο το 2015.

Τότε, ο Μπλάτερ ετοιμαζόταν για τις εκλογές της FIFA και ήθελε τη στήριξη της UEFA για να επανεκλεγεί. Έτσι, φέρεται να δωροδόκησε με 1,9 εκατ. ευρώ τον Πλατινί. Όλο αυτό, τελικά, έγινε γνωστό και είχε ως συνέπεια να τελειώσουν αμφότεροι από το ποδόσφαιρο, αλλά από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τα πάντα.

Οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί

«Ήταν ποσό που μου χρωστούσε από το Μουντιάλ 1998»

Συγκεκριμένα, ο Πλατινί είχε τονίσει -και επιμένει μέχρι σήμερα- ότι αυτό το 1,9 εκατ. ευρώ ήταν λεφτά που του χρωστούσε η FIFA από το Μουντιάλ 1998, αφού ήταν τότε στην οργανωτική επιτροπή. Αυτή είναι η εκδοχή που έχει δώσει και ο Μπλάτερ για το όλο θέμα, αλλά μάλλον δεν έπεισαν τους Ελβετούς, οι οποίοι τους παραπέμπουν τώρα σε δίκη.