Το 2020, λόγω του κορονοϊού και της ιδιαίτερης σεζόν που ολοκληρώθηκε… Αύγουστο επειδή είχαν διακοπεί τα πάντα για μήνες, το France Football είχε αποφασίσει να μη διοργανώσει το διαγωνισμό της Χρυσής Μπάλας. Γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη φετινή «μάχη» για το βραβείο, αφού είναι αρκετοί οι υποψήφιοι. Μόνο ένας, όμως, θα είναι ο νικητής και σύμφωνα με ανεπίσημο έγγραφο που διέρρευσε στα social media, αυτός είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός φορ της Μπάγερν Μονάχου θα έπαιρνε σίγουρα το βραβείο το 2020, αφού είχε σαρώσει τα πάντα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, αν το France Football δεν είχε πάρει την απόφαση που προαναφέραμε. Δεν αποκλείεται, όμως, να αποδοθεί δικαιοσύνη έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Έγγραφο που διέρρευσε στα social media αναφέρει ότι ο Λεβαντόφσκι είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας φέτος, έχοντας συγκεντρώσει 627 πόντους. Στη 2η θέση, πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, φέρεται να τερμάτισε ο Λιονέλ Μέσι και στην 3η ο Καρίμ Μπενζεμά

Οι υπόλοιποι της 10άδας

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Μοχάμεντ Σαλάχ φέρεται να είναι 4ος, ο Ζορζίνιο 5ος, ο Κιλιάν Μπαπέ 6ος, ο Ενγκολό Καντέ 7ος, ο Έλινγκ Χάαλαντ 8ος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο 9ος και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε 10ος.

Όπως και να έχει, αν ισχύουν ή όχι όλα αυτά, θα φανεί στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθούν επισήμως τα αποτελέσματα και θα γίνει η απονομή της Χρυσής Μπάλας στον νικητή.