Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στο «Πάρκεν» επί της Κοπεγχάγης με σκορ 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου του Europa Conference League. Μιλώντας μετά από την λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου, αποκάλυψε πως οι παίκτες του αποσυνδέθηκαν νοητικά από το παιχνίδι καθώς είχαν το νου τους στο επικείμενο ματς με τον Ολυμπιακό (24/10).

«Ήμασταν καλοί μέχρι το 80′, στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε τον έλεγχο, κυκλοφορήσαμε πολύ τη μπάλα, δεν δεχτήκαμε επικίνδυνες φάσεις σε 35 λεπτά αλλά μια ενέργεια, μια δεύτερη μπάλα, έδωσε το γκολ στην Κοπεγχάγη και ενθουσιασμό κάνοντάς μας να ανησυχήσουμε για τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν για 5 με 6-0 μέχρι το 80′ του αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός και έπειτα τόνισε στο μικρόφωνο της Cosmote TV: «Στα τελευταία 20 λεπτά, το μυαλό μας ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Πλέον απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του ομίλου. Η πρώτη θέση της βαθμολογίας δίνει απευθείας την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League, ενώ η δεύτερη οδηγεί σε έξτρα νοκ άουτ σειρά με κάποια από όσες τερματίσουν στην 3η θέση στους ομίλους του Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα μισά του δρόμου έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς με δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Αναφορικά με το αν η ομάδα του είναι πλέον φαβορί για την πρώτη θέση, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, υπάρχουν τρία ακόμη παιχνίδια. Η Σλόβαν έχει μεγάλη εμπειρία κι η Λίνκολν δεν τα παρατάει ποτέ. Η ομάδα που θα χάσει βαθμούς απέναντί της θα έχει πρόβλημα και πιστεύω ότι θα κάνει μία έκπληξη στον όμιλο. Θέλουμε να προκριθούμε σίγουρα, αλλά η πρόκριση δίνεται κι από τη 2η θέση, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και τώρα, το επόμενο παιχνίδι για εμάς είναι την Κυριακή».