Τα εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη Euroleague συνεχίστηκαν και μαζί συνεχίστηκαν και τα άσχημα αποτελέσματα αφού ήρθε ακόμη μία ήττα, η 4η σε 5 αγωνιστικές. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ηττήθηκε με 77-73, πληρώνοντας την τραγική απόδοσή του στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, διάστημα στο οποίο είχε πετύχει μόνο… 40 πόντους! Όπως και να έχει, οι πράσινοι ξέρουν ότι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν τραγικό και για τις δύο ομάδες, αφού δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα. Χειρότερο και από αυτό ήταν το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έλυσαν στη συνέχεια αυτό το πρόβλημα ενώ οι πράσινοι όχι… Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 11-13 και… κόλλησε εκεί σε ό,τι αφορά τους πόντους του, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να κάνουν σερί 10-0 και να προηγηθούν με 21-13 στο 11′.

Μια διαφορά που παγιώθηκε στη συνέχεια, αφού το τριφύλλι δυσκολευόταν πολύ να σκοράρει. Τα λέει, όλα, άλλωστε το γεγονός ότι το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν… 33-23.

Μακάμπι - Παναθηναϊκός

Ξύπνησε αργά και γι’ αυτό έχασε

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, αφού η Μακάμπι πήγε και στο +15 (40-25), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να βρει στόχο για κανένα λόγο. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι σε όλο το γ’ δεκάλεπτο οι πράσινοι ευστόχησαν μόλις σε ένα (!) δίποντο, έχοντας και 5/12 τρίποντα.

Έτσι, η ομάδα του Πρίφτη μπήκε στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης έχοντας να καλύψει διαφορά 15 πόντων (55-40). Εύκολο; Οχι και γι’ αυτό δεν την κάλυψε κιόλας. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 33 πόντους στην τελευταία περίοδο, σχεδόν όσους είχε βάλει στα προηγούμενα 30 λεπτά δηλαδή, αλλά η Μακάμπι είχε προβάδισμα και επικράτησε με 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 33-23, 55-40, 77-73