Το θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό, ως γνωστόν, απασχολεί τους πάντες και τα πάντα και τώρα έρχεται η ώρα που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα, σε ό,τι αφορά μια αθλητική διοργάνωση. Συγκεκριμένα, οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν ότι στο Australian Open θα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο αθλητές που θα έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που φέρνει στην πρώτη γραμμή τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Ενδεχόμενο να απουσιάσουν και οι Μεντβέντεφ, Τιμ και Ζβέρεφ.

Το καλεντάρι λέει ότι στις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στη Μελβούρνη το Australian Open, το πρώτο τουρνουά Grand Slam για το 2022. Είναι ένα τουρνουά που περιμένουν πώς και πώς, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, όλοι οι τενίστες, αλλά φέτος ενδέχεται να υπάρξουν απουσίες. Σημαντικές απουσίες. Ο λόγος; Το εμβόλιο του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας μέσω του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χόκε, ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Και για να γίνουν σαφή τα πράγματα, ξεκαθάρισε ότι από αυτή την οδηγία δεν εξαιρούνται όσοι θα πάρουν μέρος στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Τσιτσιπάς, ο Τζόκοβιτς και οι άλλοι

Αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε, αν δηλαδή η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιμείνει στην απόφασή της, τότε θα πρέπει να αλλάξουν απόφαση για το εμβόλιο οι τενίστες που δεν το έχουν κάνει. Ανάμεσα σε αυτούς, ως γνωστόν, βρίσκεται και ο Τσιτσιπάς, αλλά δεν είναι το μοναδικό μεγάλο όνομα του τένις που ενδέχεται να απουσιάσει από το τουρνουά της Μελβούρνης.

Ανεμβολίαστος είναι και ο Τζόκοβιτς, όπως και οι Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Τιμ, πράγμα που σημαίνει ότι το Australian Open μπορεί να είναι πιο «φτωχό» αυτή τη φορά. Ο ίδιος ο Σέρβος, άλλωστε, σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες αναφέρθηκε στο αν θα απουσιάσει.

«Τα πράγματα έχουν ως έχουν, ακόμα δεν ξέρω αν θα πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να πω αν έχω κάνει το εμβόλιο ή όχι. Είναι ιδιωτικό θέμα και ακατάλληλη έρευνα. Οι άνθρωποι πηγαίνουν πολύ μακριά αυτές τις ημέρες, παίρνοντας το ελεύθερο να κάνουν ερωτήσεις και να κρίνουν ένα άτομο. Σε ότι και να πεις, «ναι», «όχι», «ίσως», «σκέφτομαι για αυτό», θα πάρουν κάποιο πλεονέκτημα», ήταν τα λόγια του.