Ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και οι Μπρούκλιν Νετς αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός ομάδας μέχρι να το κάνει.

Το θέμα του εμβολιασμού απασχολεί το ΝΒΑ όπως και όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, αφού υπάρχουν και οι αθλητές που δεν είναι υπέρ. Έτσι, οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν έξτρα προβλήματα, αφού σε κάποιες πόλεις δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν ανεμβολίαστοι παίκτες.

Οι Νετς είναι μία από τις ομάδες που έχουν αυτό το πρόβλημα και μάλιστα με τον Ίρβινγκ, όχι κάποιον παίκτη… της σειράς. Ο 29χρονος σταρ δεν έχει κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού και αυτό, τελικά, έχει ως συνέπεια να μείνει εκτός ομάδας μέχρι να αλλάξει γνώμη.

«Σεβόμαστε το δικαίωμά του στην επιλογή, αλλά…»

Η απόφαση, μάλιστα, ανακοινώθηκε επισήμως από τον general manager της ομάδας, Σον Μαρκς. «Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν θα αγωνιστεί ή θα προπονηθεί με την ομάδα, μέχρι να μπορεί να ενταχθεί πλήρως σε όλα. Ο Καϊρί έχει λάβει μία προσωπική απόφαση, σεβόμαστε το δικαίωμά του στην επιλογή», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Η απόφασή του τον εμποδίζει να είναι ένας πλήρες μέλος της ομάδας μας, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμμετέχει στις δραστηριότητές μας με μερική απασχόληση».