Με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις σε δεκάδες ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ γιόρτασαν για έκτη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #ΒeActive. Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου,  συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 5.000 παιδιά, γονείς-κηδεμόνες και προπονητές ακαδημιών, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, αγώνες μικτών ομάδων, γυμναστικές επιδείξεις, αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην παραλία, παιχνίδια και βιωματικές δράσεις. 

Η κύρια εκδήλωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι, στις εγκαταστάσεις Athletic Football Center, όπου προπονείται η ακαδημία Τριφυλλιακός, μέλος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ. Εκεί βρέθηκαν η Κέλλυ Λουφάκη, παραολυμπιονίκης της Ξιφασκίας και πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, και ο Γιάννης Σεβδικαλής, παραολυμπιονίκης Στίβου στα 400 μ., οι οποίοι μύησαν τα παιδιά στα μυστικά των αγωνισμάτων τους και τους μίλησαν για τις αξίες του αθλητισμού και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής. Παράλληλα, οι μητέρες των παιδιών είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Δήμητρας Χαριλάου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, που υλοποιείται σε 28 χώρες.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συμμετέχουν δυναμικά κάθε χρόνο σε αυτή την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, με ποικίλες δράσεις που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για παιδιά και ενήλικες, ώστε να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής.