Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή της Super League 1, με ματς περισσότερο, για τον Βόλο, ο οποίος επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Θεσσαλοί είχαν αρχίσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, αφού ήταν η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, αλλά στην 4η είχε έρθει η προσγείωση με τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό. Τώρα, όμως, ήταν η σειρά της… απογείωσης προς την κορυφή, έστω με παιχνίδι περισσότερο.

Μπορεί ο Αστέρας να ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Κρέσπι στο 11′, αλλά ο Βόλος ήταν αυτός που σκόραρε με το πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 18′ (1-0), μετά την ανατροπή του Ρεγκατέν από τον Παπαδόπουλο. Γκολ στο οποίο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η ομάδα της Τρίπολης, η οποία είχε δύο ευκαιρίες στο 39′ και στο 42′ αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Και ειδικά η δεύτερη, με τους Μπαράλες – Κρέσπι – Μουνάφο να μην μπορούν να σκοράρουν σε φάση διαρκείας, ήταν μεγάλη.

Φάση από τον αγώνα Βόλος - Αστέρας Τρίπολης

Το «κλείδωσε» με Φεράρι

Με την έναρξη του β’ μέρους οι γηπεδούχοι έκαναν αλλαγή τερματοφύλακα, αφού ο Κότνικ υπέστη θλάση στον προσαγωγό, χωρίς όμως αυτό να τους επηρεάσει. Ο Αστέρας όσο κι αν το ήθελε, άλλωστε, δεν κατάφερνε να δημιουργήσει κάτι καλό επιθετικά.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν με τον Βόλο να έχει τον έλεγχο, να διατηρεί το προβάδισμα και στο 79′ να το διευρύνει με το πλασέ του Φεράρι μετά την πάσα του Ρεγκατέν (2-0), εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, άλλωστε, ήταν να μειώσουν σε 2-1 με το πολύ ωραίο γυριστό σουτ του Σονί, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με το δοκάρι του Ροσέρο σε κεφαλιά, στο 89′, για τους γηπεδούχους.

Βόλος: Κότνικ (46′ Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (73′ Σοάρες), Μπαρτόλο (59′ Ροσέρο), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ (86′ Τερεζίου), Φερνάντες (86′ Γκουλέν).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες (75′ Ριέρα), Βαλιέντε (82′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63′ Σονί), Μπαράλες (63′ Μπενίτο), Κρέσπι (75′ Τασουλής), Σίτο.