Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε σε δύσκολη χρονική συγκυρία. Όχι, δεν είναι ότι προέρχεται από το ματς της Τρίπολης, αλλά πως έπεται ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Και ότι του προέκυψε ξανά πρόβλημα με τον Γιάν Εμβιλά!

Δεν θα είναι εύκολο το ματς στην Κωνσταντινούπολη παρότι η Φενέρ έχει έναν ιδιαίτερο προπονητή, τον Βίτορ Περέιρα, πρώην κόουτς του Ολυμπιακού που έχει πάρει νταμπλ μαζί του. Είναι δύσκολη η έδρα και η Φενέρ έχει επικίνδυνους επιθετικογενείς παίκτες όπως ο Κολομβιανός Βαλέντσια και φυσικά ο Οζίλ, που ταλαιπωρείται από ίωση αλλά μπορεί να προλάβει. Έχει και άλλους αξιόλογους παίκτες η Φενερμπατχσέ. Ακόμα και στα μετόπισθεν, όπως ο Κορεάτης μπακ Κιμ τον οποίο στην Τουρκία αποκαλούν «Φαν Ντάικ» της Φενέρ! Ελληνικό σημείο αναφοράς είναι βέβαια ο Πέλκας, πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Η εικόνα της Φενέρ στην Τουρκία; Τουλάχιστον μέτρια, όπως μας μετέφεραν παίκτες που αγωνίζονται εκεί. Μία ομάδα που ποντάρει στο 3-5-2 ή το 3-4-3 αλλά παρότι η εικόνα της δεν είναι καλή στην εκκίνηση της σεζόν, εντός των συνόρων αποτελέσματα παίρνει.

Τελευταίο της αγωνιστικό δείγμα; Η νίκη με 2-1 επί της Χατάϊσπορ με 3-4-3: με κίπερ τον Μπαγιντίρ, τριάδα άμυνας με Κιμ, Σαλάι και Νόβακ, μεσαία γραμμή με Γκουμουσκάγια, Γιαντάς, αρχηγό τον Γερμανοβραζιλιάνο Γκουστάβο, στον άξονα τον Καντιόγλου και μπροστά τους Ρόσι, Μπερίσα και Βαλέντσια. Έναν Βαλέντσια που μετράει 5 γκολ – 2 ασίστ σε 8 ματς.

Δεν είναι εύκολο ματς αυτό για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο που θα δώσει στη διαδικασία των ομίλων στο φετινό Europa League. Για αυτό θέλει πολλά πράγματα εκτός από τακτική. Θέλει ένταση, τρεξίματα, πάθος και αντοχή στην πίεση της Φενέρ.

Έχουν αρκετοί το έξτρα κίνητρο για το ματς, το έχει και ο Μαρτίνς

Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς το ψάχνει πολύ το ζήτημα της 11άδας αυτές τις ημέρες και όχι μόνο λόγω του προβλήματος με τον Εμβιλά. Θέλει να κατεβάσει σχήμα που να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορους και γεμάτους ένταση παίκτες. Σε αυτόν τον σχηματισμό οι τρεις της άμυνας – Σισέ, Ρέαμπτσιουκ και Καρμπόβνικ – αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν.

Όπως τα έχουν και οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, ο Μασούρας αλλά και ο Κούντε. Είναι ένα τέτοιο παιχνίδι που μπορεί να κριθεί σε αυτόν τον τομέα και αναμφίβολα δεν θα έχει σχέση με το ματς με την Αντβέρπ.

Ο Μαρτίνς έχει λοιπόν το δικό του κίνητρο. Δεν έχει νικήσει ποτέ τον Βίτορ Περέιρα στην Πορτογαλία και έχει μόνο μία ισοπαλία. Όπως ανάλογα μεγάλο κίνητρο θα έχει και ο Ονιεκούρου αλλά και ο 37άρης πια Βαλμπουενά, τον οποίο περιμένουν πώς και πώς να αποθεώσουν οι οπαδοί της Φενέρ για την προσφορά του στην ομάδα.

Εάν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον να μην χάσεις

Κλισέ; Ναι, κλισέ, αλλά είναι μία αλήθεια. Στην οικονομία του ομίλου ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που ξεκίνησε με νίκη επί της Αντβέρπ, εφόσον δεν μπορέσει να πάρει νίκη στην έδρα της Φενέρ τουλάχιστον θα πρέπει να μην ηττηθεί.

Έτσι, έχοντας τέσσερις βαθμούς στο… σακούλι του μετά από δύο αγωνιστικές θα βλέπει διαφορετικά τη συνέχεια και παράλληλα θα αυξήσει και την πίεση στην τουρκική ομάδα και την Αϊντραχτ. Όσο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Προέχει η βραδιά με τη Φενέρ.

Πηγή: gazzetta.gr