Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια; Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ανάβει… κόκκινο στη FIFA τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο κινδυνεύει. 

«Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας τη συχνότητα των διοργανώσεων, παράλληλα με τη βελτίωση και των κανόνων του παιχνιδιού» τονίζει ο Αρσέν Βενγκέρ και πλέον οι… φωνές για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια πληθαίνουν.

Η ιδέα που προήλθε από τους Σαουδάραβες τον Μάιο, έχει αποκτήσει δυναμική, με τη FIFA να διεξάγει μελέτη για το σχέδιο και τον Τζιάνι Ινφαντίνο να το υποστηρίζει.

Ωστόσο, τα σχέδια αυτά δεν τα βλέπει με καθόλου καλό μάτι η UEFA, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να χτυπά… καμπανάκι για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

«Η UEFA και ευρωπαϊκές ομοσπονδίες διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα πλάνα της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως βρισκόμαστε με το μέρος το δικό σας, αλλά και με το μέρος των οπαδών σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για προφυλάξουμε το ποδόσφαιρο και να επιρρώσουμε το ρόλο των οπαδών ως ακρογωναίο λίθο του αθλήματος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αναδιαμορφωθεί. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, το παιχνίδι είναι άνισο, ακριβό για να το παρακολουθήσεις, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες εγκαταστάσεις προκειμένου να ασχοληθούν μαζί του επαγγελματικά.

Παρόλα αυτά, η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δυο χρόνια δεν θα φέρει τη λύση σε κανεένα από αυτά τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, απλώς θα κάνει τα πράγματα χειρότερα» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της UEFA.

Πηγή: gazzetta.gr