Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Ελλάδα από την Ελβετία, η οποία έφτασε στους «8» του Euro 2020, σε φιλικό παιχνίδι.

Ο αγώνας δεν άρχισε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού στο 7′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Και το έκαναν με έναν παίκτη που θα παίζει στη χώρα μας, στην ΑΕΚ συγκεκριμένα, από φέτος. Ο Τσούμπερ, για τον οποίο ο λόγος, έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά και με ψύχραιμο τελείωμα νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0 των Ελβετών από νωρίς.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Εθνική, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει με αξιώσεις μπροστά, ενώ στο 21′ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Βίντμερ, μόνος μέσα στην περιοχή, αστόχησε. Στα επόμενα λεπτά, τελικά, η Ελλάδα κινήθηκε κάπως, ζωήρεψε και αφού απείλησε με το ωραίο σουτ του Παυλίδη στο 29′, ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη στο 34′: Ασίστ του Μπακασέτα, πλασέ του Παυλίδη και 1-1.

Αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού ως το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο β’ μέρος, όμως, αυτή ήρθε νωρίς και ήταν δυστυχώς για τους Ελβετούς… Στο 51′ ο Μαυροπάνος έκανε το λάθος, ο Τσούμπερ έφυγε από αριστερά και με ωραία σέντρα βρήκε τον Βάργκας, ο οποίος έκανε το 2-1.

Η Εθνική θα μπορούσε να απαντήσει στο 62′ αφού στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Παυλίδη στο τετ α τετ μετά την εκπληκτική μπαλιά του Μπακασέτα, για να ακολουθήσουν αρκετές αλλαγές από τους δύο προπονητές, με συνέπεια ο ρυθμός του παιχνιδιού να χαθεί. Όπως χάθηκε τελικά και ο αγώνας για την Ελλάδα, αφού το 2-1 έμεινε ως το τέλος.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Ροντρίγκες (46′ Γκαρσία), Βίντμερ (46′ Έμπισερ), Τσομέρ (46′ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64′ Φάσναχτ), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σο (46′ Λοτόμπα), Σεφέροβιτς (69′ Τσεκίρι).

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79′ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65′ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης), Κούτρης, Μπακασέτας (65′ Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69′ Δουβίκας).