Από το Σάββατο το απόγευμα, όταν ο Παναιτωλικός νίκησε εκτός έδρας τη Βέροια, ο σύλλογος του Αγρινίου βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Φωτάκης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τους στόχους που έχουν τεθεί στην ομάδα, δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτό και δήλωσε πως πρόθεση όλων είναι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

«Αν έρθει η πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δε θα πούμε όχι», υποστήριξε ο 33χρονος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην διεθνής άσος

Για την πορεία του Παναιτωλικού και τους στόχους που υπάρχουν τη φετινή σεζόν:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, καθώς είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Ήρθαμε 6-7 άτομα καινούργια στην ομάδα. Δουλεύουμε αρκετά καλά σε όλο αυτό το διάστημα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος και ο προπονητής καθορίζουν τους στόχους. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, καθώς ο σύλλογος εξελίσσεται κάθε χρόνο. Αν έρθει η πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δε θα πούμε όχι».

Για την παρουσία του στην ομάδα:

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά και ήταν όπως ακριβώς τα περίμενα. Υπάρχει μία πολύ σταθερή διοίκηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο. Όλα αυτά βοηθούν για να πηγαίνουν ρολόι».

Για το αν υπήρχε αβεβαιότητα κάποια στιγμή:

«Όχι, δεν είχε περάσει κάτι από το μυαλό μου. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κ. Χάβος και οι συνεργάτες του, αφού δουλεύουν και δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες. Από τη στιγμή που είχαμε έρθει αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και ήταν λογική η πορεία».

Για τον ΠΑΟΚ, στον οποίο είχε αγωνιστεί στο παρελθόν:

«Δεν το περίμενα. Είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα που μία ελληνική ομάδα διεκδικεί στα ίσα την κατάκτηση του τίτλου. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες θέσεις, όπως για τα πλέι οφ και τον υποβιβασμό».

Για το Κύπελλο Ελλάδας και το γεγονός ότι δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση, αν και απομένει ένα ματς για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης:

«Στεναχωρηθήκαμε με αυτή την εξέλιξη. Κακά τα ψέματα δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Μας επηρέασαν όλα αυτά, από τη στιγμή που ήμασταν μία νέα ομάδα. Αυτό μπορεί να φανεί καλό για την ομάδα και να δώσουμε το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα».

Για το πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του:

«Το δυνατό σημείο είναι πως είμαστε μία οικογένεια, παίζουμε πολύ ομαδικά και γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές. Πρέπει να είμαστε η πρώτη ομάδα που δέχεται αρκετά γκολ από τις στημένες φάσεις. Αν και έχουμε δεχθεί λίγα γκολ σχετικά με τις άλλες ομάδες, έχουμε πρόβλημα στο παραπάνω θέμα. Το δουλέψαμε αρκετά και είναι η ικανότητα του αντιπάλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δουλεύουμε σε αυτό και φαίνονται τα αποτελέσματα».

Για τη συνεργασία του με τον Λούκας Βιγιαφάνιες στη μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού:

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρτίνες. Πρέπει να δουλέψουν και άλλο, αφού έχουν δείξει μέχρι στιγμής κάποιες από τις ικανότητές τους».

Για την έδρα του και την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στους οργανωμένους και τη διοίκηση:

«Δεν μας έχει επηρεάσει κάτι εμάς στην απόδοσή μας. Αυτά είναι θέματα της διοίκησης και των οργανωμένων».

Πηγή: sport-fm.gr