Η ΚΑΕ ΑΕΚ βαδίζει πλέον σε νέα μονοπάτια «καινούργια και καθαρή», όπως την χαρακτήρισε ο Μάκης Αγγελόπουλος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News ότι θα μπορεί να χτυπήσει τίτλους σε βάθος τριετίας.

Τι είπε ο μεγαλομέτος της ΚΑΕ:

Για την απόφασή του να αναλάβει την ΚΑΕ: «Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε, η κατάσταση στην ΑΕΚ ήταν τέτοια που η ομάδα, όπως πήγαινε, θα έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα, δεν θα υπήρχε τίποτα. Βάλαμε τα πράγματα κάτω και είαμε να βγω μπροστά, έχοντας δίπλα μου επιφανείς ΑΕΚτσήδες, μια dream team επιχειρηματιών που θα βοηθάει το σύλλογο».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σε πρώτο χρόνο θα έχω εγώ την πλειοψηφία των μετοχών, ενώ άλλος θα βοηθάει στο χορηγικό κομμάτι, άλλος θα έχει και μετοχές, δηλαδή μια συνολική προσπάθεια. Την τελική απόφαση, ωστόσο, θα την παίρνω εγώ».

Για τις προηγούμενες διοικήσεις: «Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι μπορεί οι διοικούντες των τελευταίων δέκα ετών να ήταν καλοί ΑΕΚτσήδες, όμως υπήρχαν κακοί διαχειριστές, γι’ αυτό η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ. Τώρα μιλάμε για μια ΚΑΕ καινούργια, καθαρή, με κάποιες περυσινές οφειλές να έχουν ενσωματωθεί στα φετινά συμβόλαια και τίποτε άλλο. Η παλαιά ΚΑΕ εκκαθαρίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της με τον Γιάννη Φιλίππου να αποπληρώνει ακόμη ένα ποσό από τα χρέη εκείνα».

Για πιθανή ανάμειξη του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται αυτήν τη στιγμή, τουλάχιστον οικονομικά. Άλλωστε του αρέσει το ποδόσφαιρο και εκεί ακριβώς έχει επικεντρώσει την προσπάθειά το. Πιστέψτε με ότι από τότε που αναλάβαμε έχει πολλαπλασιαστεί το μπάτζετ, συν ότι προέκυψαν έκτακτα έξοδα από την αλλαγή ξένων παικτών και προπονητή. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι κοστίζουν. Με προσωπικά χρήματα και χορηγίες θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε ανάγκη».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Μπορείς να φανταστείς την ΑΕΚ να παλεύει για παραμονή σε οποιοδήποτε άθλημα; Ε, εμείς δεν μπορούμε. Ακόμη και τάβλι να παίζουμε στόχος παραμονή δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε φέτος είναι να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και να μπούμε στα playoffs».

Για τη δήλωσή του ότι του χρόνου πάει για πρωτάθλημα: «Δεν είπα αυτό. Είπα ότι επιθυμούμε τη δημιουργία μιας ομάδας ανταγωνιστικής, που θα χτυπάει όλα τα παιχνίδια, είτε τα κερδίζει, είτε τα χάνει. Ο στόχος είναι κάθε χρόνο και καλύτερα, όμως αν με ρωτάς για τίτλο, θα σου πω ότι σε βάθος τριετίας δεν θα το έβλεπα ανέφικτο. Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι στο DNA της ομάδας. Η κουλτούρα και η ιστορία της είναι κάτι το μοναδικό, ακόμη και για τα δεδομένα σπουδαίων ευρωπαϊκών κλαμπ».

Πηγή: gazzetta.gr