Έχοντας κακή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 από την Άλκμααρ σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία.

Το παιχνίδι αποτελούσε ακόμη μία ευκαιρία για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μάλλον αυτά δεν ήταν ευχάριστα… Οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 12ο λεπτό με το εντυπωσιακό τακουνάκι του Κάρλσον μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της άμυνας να τον βγάλει σε θέση οφσάιντ και είχαν προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν απειλητικοί, αφού είχαν μεγάλο πρόβλημα από το συνεχές πρέσινγκ των Ολλανδών.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός έδινε την εντύπωση πως ήταν κάπως βελτιωμένος, αλλά η αλήθεια είναι πως πέραν μιας ελαφράς βελτίωσης στην κυκλοφορία της μπάλας δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο. Και με τον Γιοβάνοβιτς να αρχίζει σταδιακά τις αλλαγές, ο όποιος ρυθμός είχαν οι πράσινοι άρχισε να χάνεται. Όπως χάθηκε τελικά, αλλά αφού είναι φιλικό δεν συνιστά ζημιά, το παιχνίδι…

Στο 84′ ο Μπουαντού με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0 και στο 88′ ο Ράιντερς με σουτ, μετά την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης (64′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64′ Σάντσες), Χουάνκαρ (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (64′ Σερπέζης), Σιδεράς, Αλεξανδρόπουλος (64′ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (56′ Αγιούμπ), Σαβιέρ (46′ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό, Μακέντα (60′ Ιωαννίδης).