Οι δύο από τους τρεις φιναλίστ για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», Μέσι και Ροναλντο, βαδίζουν περίπου στα ίδια χνάρια, τη χρονιά που μας πέρασε, ως προς την κατάκτηση της, χωρίς βέβαια να θέλει κάποιος να αδικήσει τον Νόιερ. Ωστόσο αν ο Αργεντινός κατακτούσε και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική του ομάδα θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Πέρυσι ήταν και πάλι φιναλίστ στους υποψήφιους ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και αυτός της Μπαρτσελόνα, με την τριάδα να συμπληρώνει ο Ριμπερί. Στο τέλος την πήρε ο Ρονάλντο, αλλά η… απόφαση αυτή συζητήθηκε πολύ. Όχι ως προς αδικία στον Μέσι, αλλά προς τον Ριμπερί, ο οποίος οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ που τόσο επιθυμούσε τα τελευταία χρόνια.

Φέτος, οι δύο σούπερ σταρ είναι ξανά στην τελική τριάδα, αυτήν την φορά με τον Νόιερ. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζεται να φθάνουν τερματοφύλακες στην τελική τριάδα, αλλά ο Γερμανός το αξίζει. Διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας αυτήν την χρονιά και οι εμφανίσεις του με Μπάγερν και εθνική Γερμανίας είναι πραγματικά φοβερές.

Κακά τα ψέμματα όμως, τα βλέμματα είναι στραμμένα στους δύο σούπερ σταρ του ισπανικού πρωταθλήματος, οι οποίοι κυνηγάνε τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Ίσως η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ρεάλ Μαδρίτης του Ρονάλντο και οι εξαιρετικές εμφανίσεις αυτού όλη την χρονιά σε Ισπανία και Ευρώπη, μπορεί να αποτελέσουν βαρόμετρο για την ψηφοφορία.

Από την άλλη ο Μέσι ατομικά μέχρι το τέλος της προηγούμενης σεζόν δεν ήταν ο αναμενόμενος. Ήταν αρκετά πεσμένος λόγω ίσως και των συχνών τραυματισμών του κατά διαστήματα. Ωστόσο από το Μουντιάλ και μετά έχει επανέλθει σταδιακά και τα απανωτά ρεκόρ του σε La Liga και Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως αποτελέσουν αντίστοιχα και για αυτόν κάποιο βαρόμετρο.

Σίγουρα όμως η κατάκτηση του Μουντιάλ από την Γερμανία του Νόιερ με το γκολ του Γκέτσε, ίσως του στοιχίσει.

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο και το Μουντιάλ παίξει σημαντικό ρόλο για τη «Χρυσή Μπάλα», τότε δίκαια ο Νόιερ θα βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση της.

Πηγή: sport-fm.gr