Την ικανοποίησή του από την εμφάνιση της ομάδας του στο φιλικό με την Αϊντχόφεν εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, τονίζοντας πως κρατάει την επιμονή των παικτών του σε ότι τους ζήτησε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα απόκτησης τερματοφύλακα.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, χάνοντας από την Αϊντχόφεν με 1-0 με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναφέρει μιλώντας στην κάμερα του PAOK TV τα εξής:

Σχετικά με το δίδυμο Πασχαλάκη – Ζίβκοβιτς στο τέρμα:

«Ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται τερματοφύλακα. Σήμερα το παιχνίδι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μια προπόνηση αμυντικής λειτουργίας και ανταπεξήλθαμε πλήρως. Ενδεχομένως ο Πασχαλάκης να έκανε κάποια λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και θεωρώ ότι θα είμαστε οκ και καλυμμένοι στη συγκεκριμένη θέση».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να χτίσει επιθέσεις από την άμυνα, αλλά σήμερα έκανε λάθη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Τι του έλειψε;

«Στην αρχή της προετοιμασίας ανέφερα ότι θα γίνουν λάθη στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως θέλαμε να επιμείνουμε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο στυλ παιχνιδιού και αυτό που εμείς θέλουμε να καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθούμε ώστε να το εφαρμόσουμε».

Περίμενε να δει περισσότερα πράγματα σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο;

«Όχι. Αυτό που ήθελα να δω ήταν η θέληση και η προσπάθεια των παικτών σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε τη νοοτροπία που θέλουμε, να περάσουμε τις ιδέες που θέλουμε. Με ικανοποιεί ότι δεν τα παράτησαν οι παίκτες μου και έκαναν αυτά που είπαμε. Τη Δευτέρα ενσωματώθηκαν οι Σφιντέρσκι και Ολιβέιρα, δώσαμε χρόνο συμμετοχής και στους δύο. Ο Ελ Καντουρί επέστρεψε. Άρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στη φάση που βρισκόμαστε. Χτίζουμε αυτό που θέλουμε μέσω των προπονήσεων. Είμαι ικανοποιημένος από τον Ροντρίγκο που έπαιξε σε μια θέση που μπορεί να μην είναι η κανονική του, αλλά έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορούμε να κρατήσουμε».

Τελικά, τι κρατάει από το παιχνίδι;

«Η PSV την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Champions League και είναι πιο έτοιμη από εμάς. Κρατάω την επιμονή μας σε ότι ζητήσαμε. Η θυσία των ποδοσφαιριστών να τρέξουν, να κάνουν κάποια έξτρα πράγματα. Θα πρέπει να αναφερθώ ξανά στον Εσίτι, που είχα τελείως διαφορετική εικόνα, όμως και σήμερα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με την ίδια θέληση να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού που είχε και να προσαρμοστεί σε έναν νέο. Βρισκόμαστε στην 10η μέρα της προετοιμασίας. Χτες είχαμε διπλή προπόνηση, προχτές ταξιδέψαμε. Τα πόδια είναι βαριά. Δεν υπάρχει ο ίδιος χρόνος σκέψης, αντίδρασης, η απαιτούμενη ενέργεια. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος τη δεδομένη στιγμή».

Η αίσθηση της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο και πώς αναμένει τη γεμάτη Τούμπα;

«Διαφορετικό συναίσθημα, μοναδικό. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι η γεμάτη Τούμπα θα είναι ένα όπλο για εμάς στη μάχη των τίτλων απέναντι στους αντιπάλους μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορείς να κερδίσεις παιχνίδια επειδή παίζεις καλά, παιχνίδια που πρέπει να κερδίσεις και βρίσκεις τον τρόπο να το κάνεις, και παιχνίδια που κερδίζεις γιατί ο κόσμος σε ωθεί προς αυτό».

Πηγή: gazzetta.gr