Χάρη σε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Δανία νίκησε με 2-1 την Τσεχία και προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που αποτελούν τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, οι Σκανδιναβοί μπήκαν πολύ καλύτερα. Και αφού άνοιξαν το σκορ στο 5′ με την κεφαλιά του Ντιλέινι μετά την εκτέλεση κόρνερ, συνέχισαν να επιτίθενται και θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο γκολ από νωρίς.

Οι Τσέχοι αντέδρασαν μετά το 20λεπτο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 23′ με το τετ α τετ του Χόλες που απέκρουσε ο Σμάιχελ, για να ξαναπάρει τον έλεγχο η Δανία, η οποία στο 42′ έκανε το 2-0 με το πλασέ του Ντόλμπεργκ στην κίνηση μετά την εκπληκτική σέντρα του Μέλε με εξωτερικό φάλτσο.

Οι Τσέχοι έκαναν δύο αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Κρμέντσικ του ΠΑΟΚ να μπαίνει στο ματς. Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχάβι πίεσε αμέσως με στόχο το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι και δεν άργησε να το πετύχει… Στο 49′ ο Σικ με ωραίο πλασέ μετά τη σέντρα του Κουφάλ μείωσε σε 2-1 και το παιχνίδι απέκτησε ξανά ενδιαφέρον.

Η Τσεχία ήθελε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με στόχο την ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ σε αυτή, με τη Δανία, η οποία στο 82′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Πόουλσεν για το τρίτο γκολ, να παίρνει την πρόκριση για τους «4», περιμένοντας Αγγλία ή Ουκρανία.

Τσεχία: Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούτσκα (65′ Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέφτσικ (79′ Ντάριντα), Σικ (79′ Βίντρα).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεγκαρντ, Στρίγκερ (71′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81′ Γιένσεν), Μέλε, Ντάμσγκαρντ (59′ Πόουλσεν), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Νόργκαρντ).