Το ξεκίνημα του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ είναι αν μη τι άλλο πολύ ελπιδοφόρο. Ο ίδιος, ωστόσο, ξέρει πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και παρότι δεν απογοητεύεται από την αστοχία του στα τελευταία ματς, αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται να προσαρμοστεί καλύτερα στα αγωνιστικά και… αθλητικά δεδομένα του πρωταθλήματος.

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Ήξερα πως θα έχω σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου. Δεν πρέπει να απογοητεύομαι, γιατί αν αρχίσω να σκέφτομαι την αστοχία, θα χειροτερέψουν και οι άλλοι τομείς στο παιχνίδι μου. Πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά. Στο ΝΒΑ αν σταματήσεις τη δουλειά, κάποιος θα γίνει καλύτερος από σένα. Θέλω να δουλέψω στα ατού μου για να τα τελειοποιήσω όσο είναι δυνατό, αλλά και στις αδυναμίες μου. Είναι ακόμη νωρίς και όλοι μου λένε πως πρέπει να κάνω υπομονή. Πρέπει να συνηθίσω σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και για να το κάνω αυτό θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου», τόνισε ο 24χρονος φόργουορντ.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως δουλεύει πολύ στην ενδυνάμωσή του. «Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού, αλλά εδώ το παιχνίδι είναι πιο δυναμικό. Γι’ αυτό και περνάω πολλές ώρες στην αίθουσα με τα βάρη, για να βελτιώσω το σώμα μου. Θέλω να γίνω πιο δυνατός για να γίνω και πιο ανταγωνιστικός. Δεν μου αρέσει να μπορεί ο αντίπαλος να με σπρώχνει και να με πηγαίνει όπου θέλει. Θέλω να μπορώ να τον κρατάω μακριά από τη ρακέτα».

Όσο για το προσεχές παιχνίδι με τους Τίμπεργουλβς στο… Μεξικό, είπε: «Θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το ΝΒΑ σού δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύεις σε πολλά μέρη και να γνωρίζεις νέα πράγματα. Θα είναι, βέβαια, ακόμη καλύτερα αν πάρουμε και τη νίκη».

Πηγή: sport-fm.gr