Η Γιουβέντους και το ιταλικό ποδόσφαιρο γενικότερα θρηνούν την απώλεια του Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι, σε ηλικία 92 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του και την επιβεβαιώσαν οι «μπιανκονέρι», με τους οποίους συνέδεσε όλη του την καριέρα ως ποδοσφαιριστής -και όχι μόνο.

Ο εκλιπών έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας» από το 1946 έως το 1961, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα στη Serie Α και δύο Coppa Italia. Τα τελευταία χρόνια είχε ανακυρηχθεί πρόεδρος επί τιμή του συλλόγου του Πιεμόντε.

Ο κεντρικός επιθετικός και αργότερα ποδοσφαιρικός παράγοντας, αλλά και πολιτικός, γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1928, στο Μπαρένιο του Πιεμόντε, κοντά στη Νοβάρα.

Έπαιξε ολόκληρη την 15ετή ποδοσφαιρική του καριέρα στη Γιουβέντους, ενώ με την εθνική Ιταλίας συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1950 και του 1954, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952.

Μετά από την αποχώρηση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπήρξε διοικητικό στέλεχος των «μπιανκονέρι» και αργότερα, από το 1994 μέχρι το 1999, ήταν ευρωβουλευτής.