Το περιστατικό με την κατάρρευση μέσα στο γήπεδο του Δανού διεθνή ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, κατά τη διάρκεια αγώνα για το EURO 2020, κινητοποίησε άμεσα τον Δήμο Βύρωνα. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η δημοτική Αρχή προχώρησε αμέσως σε έρευνα και μελέτη για την αγορά απινιδωτών, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, με εξαίρεση του κολυμβητήριο, καθώς αυτό ήδη διαθέτει.

Ταυτόχρονα, προγραμματίστηκε εκπαίδευση των εργαζομένων για τον χειρισμό των απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως το ΕΚΑΒ, η Καρδιολογική Εταιρεία, η Αναισθησιολογική Εταιρεία κ.α.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Βύρωνα είναι ήδη εφοδιασμένες με ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας ή τραυματισμών, που μπορεί να προκύψουν κατά την άσκηση των αθλητών, αλλά και των αθλούμενων πολιτών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.