Το απόγευμα της Πέμπτης (17/06, 19:00), η Δανία θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020. Θα είναι το πρώτο ματς των Σκανδιναβών, μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα με αντίπαλο τη Φινλανδία, που σόκαρε όλο τον πλανήτη.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, έπειτα από την άμεση επέμβαση των διασωστών και των συμπαικτών του, είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, μέσα από το νοσοκομείο ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές του και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του για τη συνέχεια της διοργάνωσης, έχοντας όμως σήμερα ιδιαίτερα δύσκολο έργο.

Στο παιχνίδι των 19:00 θα υπάρξει και ένα ειδικό τελετουργικό προς τιμήν του Έρικσεν. Όπως αποκάλυψε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, η μπάλα θα σταματήσει να κυλά, προκειμένου να υπάρξει ένα συλλογικό χειροκρότημα από τους παίκτες στο γήπεδο και το κοινό του γηπέδου.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον Έρικσεν. Ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στο γήπεδο σύντομα και πάνω απ’ όλα να είναι καλά στην υγεία του. Για τον λόγο αυτό θα τον τιμήσουμε στην αρχή του παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς αυτόν. Ο Ρομέλου (Λουκάκου) θα ήθελε να τον επισκεφτεί, αλλά τώρα η προτεραιότητα ανήκει στην οικογένειά του», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός.