Σημαντικό βήμα για να σηκώσει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας της έκανε η ΑΕΚ στη Χαλκίδα, στον πρώτο από τους δύο τελικούς του EHF Cup. Η Ένωση επικράτησε με 30-26 της σουηδικής Ίσταντς και έτσι πηγαίνει με «κεφάλι» 4 γκολ στον επαναληπτικό αγώνα, που θα γίνει την Κυριακή (30/05, 21:00) στο ίδιο γήπεδο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν ποτέ να τους ξεφύγει ο ρυθμός και παρά τις απουσίες που είχαν, φάνηκαν να μην επηρεάζονται και να πηγαίνουν με προσήλωση προς τον στόχο τους.

Σημαντικό ρόλο στο να μείνει η… μπίλια στην πλευρά του «δικεφάλου», έπαιξε το γεγονός ότι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, που διεκδικεί τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του ως προπονητής, έπαιξε η άμυνα, κάτι που δείχνουν τα 26 γκολ παθητικό κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, στην ελληνική ομάδα αρκεί μια ήττα με 3 γκολ διαφορά, ή ακόμη και με 4, αρκεί να μην δεχθεί παραπάνω από 29 τέρματα. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν και να μην αφήσουν την τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σημειώνεται ότι, σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, ο Διομήδης Άργους κατέκτησε το Challenge Cup (από αυτήν τη σεζόν η διοργάνωση ονομάζεται European Cup), με προπονητή τον κ. Δημητρούλια.