Η Ξάνθη πήρε πλεονέκτημα επί του Παναιτωλικού στον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ για το ποια ομάδα θα παίξει την επόμενη σεζόν στη Super League 1 και ποια θα βρεθεί στην πιο κάτω κατηγορία. Οι Θρακιώτες επικράτησαν εντός έδρας με 2-1, παρά το γεγονός ότι οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν και μάλιστα πολύ νωρίς στο ματς.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Βέργος μόλις στο 6ο λεπτό, σε μια φάση που η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά, αλλά ο αγώνας ήρθε… τούμπα χάρη σε τέρματα των Έμπερτ στο 53′ να φέρνει στα ίσα το ματς με πλασέ και τον Μικελτάντζε στο 71′ να δίνει με ωραίο σουτ το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το 2-1 έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (30/05, 19:30) στο Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (35′ Μικελτάντζε), Βέρκερ, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Δημούτσος, Θυμιάνης (70′ Τεσίγια), Ντίνας (70′ Σχρόιεν), Έμπερτ, Σιατραβάνης (87′ Στάθης), Θ. Παπάζογλου (87′ Καπνίδης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης, Καρασαλίδης, Τσότσαλιτς, Περέιρα (86′ Βάντερσον), Ντίας, Εντινγκά (86′ Καρέλης), Μπαρμπόσα, Μεντόσα (63′ Ταχάρ), Ντουάρτε (73′ Αριγίμπι), Βέργος (73′ Ματσόλα).