Συνάντηση διάρκειας δύο ωρών με αντιπροσωπεία της UEFA είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι Κέβιν Λαμούρ (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών) και Μάριος Γεωργίου (υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών) αποτελούσαν την αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής ποδοσφαρικής ομοσπονδίας, στη συνάντηση που έγινε με τον Έλληνα υφυπουργό Αθλητισμού.

Μια συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης. Ο κ. Λάκοβιτς, επιπλέον, μετέφερε ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που στήριξε αμέσως την Συνομοσπονδία στο πρόσφατο ζήτημα με την επιχειρούμενη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο της αθλητικής μεταρρύθμισης στα εξής θέματα…

Καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων μέσω της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας.

Καταπολέμηση του ντόπινγκ με την κύρωση του αναθεωρημένου Κώδικα του WADA και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Χρηματοδότηση του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσω της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, με την καταγραφή των νόμιμων και ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας, τη διαφανή συγκρότηση των εκλογικών καταλόγων μέσω του Μητρώου και τη χρηματοδότησή τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.