Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου για τα σχέδια 12 συλλόγων που θέλουν να δημιουργήσουν μια κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα. H Premier League δεν θα μείνει… άπραγη απέναντι στην «αποστασία» στην οποία συμμετέχουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, Ρίτσαρντ Μάστερς, έστειλε επιστολές σε όλα τα κλαμπ, καλώντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο νέο πρότζεκτ.

«Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ να που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο! Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί», αναφέρει στην επιστολή του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι έξι αυτοί σύλλογοι μοιάζει αδύνατο -αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον- να πάρουν άδεια για συμμετοχή στην Premier League. Κοινώς, θα τεθούν εκτός της Λίγκας, με όσες συνέπειες συνεπάγεται τόσο για το ποδόσφαιρο της χώρας όσο και για τα ίδια τα κλαμπ.

Υπενθυμίζεται ότι, ξεκάθαρη θέση κατά της απόφασης των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ να αποσχιστούν από την UEFA δημιουργώντας μαζί με άλλα «μεγαθήρια» τη δική τους ευρωπαϊκή Super League τάσσονται οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων.

Με ανακοινώσεις τους μιλούν για προδοσία των αρχών του ποδοσφαίρου και αδιαφορία για τη γνώμη του κόσμου, προαναγγέλλοντας ακόμη και μαζικές αντιδράσεις. Όπως φαίνεται, έχουν να παιχτούν πολλά ακόμη επεισόδια σε αυτό το σίριαλ, με τον κόσμο να είναι ο βασικός «αιμοδότης» του ποδοσφαίρου. Και σε περίπτωση που αυτός θέλει να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.