Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει γίνει άνω-κάτω λόγω της κλειστής λίγκας που ετοιμάζουν οι μεγάλες ιταλικές, ισπανικές και αγγλικές ομάδες, με τον Εμανουέλ Μακρόν να σχολιάζει τις εξελίξεις.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τα προσεχή 24ωρα, αλλά οι στιγμές είναι ιστορικές για το ποδόσφαιρο. Και είναι ιστορικές επειδή όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε… σχίσμα. Οι 12 μεγαλύτερες ομάδες από Ιταλία (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ), Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης) και Αγγλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ) ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την UEFA και να κάνουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τις Λίγκες να τις απειλούν με αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Σε αυτό το εγχείρημα, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν συμμετέχουν οι ομάδες από Γαλλία και Γερμανία, με τον πρόεδρο της πρώτης να σχολιάζει τις εξελίξεις.

«Ο πρόεδρος Μαρκόν χαιρετίζει την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν σε ένα πρότζεκτ που θίγει τις αξίες του αθλητισμού. Στηρίζει τη γαλλική ομοσπονδία, την UEFA και τη FIFA στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων», ανέφερε εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου για το θέμα που απασχολεί τους πάντες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.