Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά στο Monte Carlo Masters, αφού μετά από το 7-5 στο 1ο σετ, ο αντίπαλος του, Νταβίντοβιτς Φοκίνα, εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι. Λίγες ώρες αργότερα έμαθε και τον αντίπαλό του στους «4».

Ο άνθρωπος που υποχρέωσε χθες (15/04) τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη φετινή ήττα του, θα είναι ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα στον αυριανό ημιτελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο Βρετανός Ντάνιελ Έβανς ξεπέρασε στον προημιτελικό και το εμπόδιο του Βέλγου, Νταβίντ Γκοφέν, με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-4).

Ο 31χρονος Έβανς βρίσκεται στο Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης (έχει φτάσει ως το Νο 26) και στις αρχές του χρόνου κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο στην καριέρα του, στη Μελβούρνη, στο ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας πριν το Australian Open.

Κατά την περσινή χρονιά είχε βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά και ο Έλληνας τενίστας είχε επικρατήσει άνετα και στις δύο περιπτώσεις, στον ημιτελικό του Ντουμπάι και στο Αμβούργο.