Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά στο Monte Carlo Masters αφού μετά από το 7-5 στο 1ο σετ ο αντίπαλος του Νταβίντοβιτς Φοκίνα εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι.

Για 4η φορά μέσα στο 2021 και για 6η φορά σε τουρνουά Masters o Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπαιξε στον προημιτελικό του Monte Carlo Masters πήρε με 7-5 το 1ο σετ αλλά ο αντίπαλος του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα εγκατέλειψε στη συνέχεια λόγω ενός προβλήματος στο αριστερό πόδι.

Έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό της Κυριακής από τον νικητή του αγώνα του Νταν Έβανς με τον Νταβίντ Γκοφέν.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 2-1 με το σερβίς του και με 3-2 αν και η πίεση είναι μεγάλη από τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο Ισπανός θα ισοφαρίσει σε 3-3 και θα καλέσει ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό πόδι.

Θα συνεχίσει το παιχνίδι και θα φτάσει σε μπρέικ (4-3) ο Φοκίνα! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάρει αμέσως πίσω το μπρέικ για το 4-4 και θα προηγηθεί με 5-4. Ισοφαρίζει σε 5-5 ο Φοκίνα όμως ο Τσιτσιπάς θα κρατήσει το σερβίς του (6-5). 

Με μπρέικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 7-5! Ο Έλληνας είχε 8 winners και 9 αβίαστα και ο Ισπανός 15-23.

Πηγή: gazzetta.gr