Θέση για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τις σοκαριστικές καταγγελίες πρώην αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, πήρε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο ελληνικός αθλητισμός για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες έρχεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που σοκάρουν, αυτή τη φορά για λεκτική βία, βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής.

Καταγγελίες που είχαν ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Σταθόπουλος, να καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση. Παράλληλα, θέμα για το θέμα πήρε φυσικά και το υφυπουργείο Αθλητισμού, από όπου τονίζουν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι αποφασισμένος να εξυγιάνει πλήρως τον χώρο.

Το υφυπουργείο ζητάει συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες, από τους 22 αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής που πρωτοκόλλησαν, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Αλέξανδρου Αδαμίδη, επιστολή-καταγγελία για φαινόμενα κακοποίησης και παρενόχλησης.

«Διαβεβαιώθηκε ο κ. Αδαμίδης και οι εντολείς του ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε καταγγελία που γνωστοποιείται, καθότι σκοπός του κ. Αυγενάκη είναι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας, όπως ρητά έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο υφυπουργός Αθλητισμού», είναι η θέση του υφπουργείου.