Το Champions League μπαίνει στην τελική του ευθεία και η προημιτελική φάση κάνει σέντρα το βράδυ της Τρίτης (6/4, 22:00) με δύο σπουδαίες και πολλά υποσχόμενες αναμετρήσεις στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» και το «Έτιχαντ». Ρεάλ και Λίβερπουλ συναντώνται για πρώτη φορά από τον τελικό του Κιέβου το 2018 που βρήκε τους «μερένγκες» εκείνο το βράδυ να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου. Σέρχιο Ράμος και Μοχάμεντ Σαλάχ δεν θα συναντηθούν και πάλι μετά από εκείνη τη φάση στο «Ολιμπίσκι» με το μαρκάρισμα του Ισπανού που προκάλεσε τον τραυματισμό του Αιγύπτιου. Ο Σαλάχ παίζει, ο Ράμος όμως όχι καθώς τραυματίστηκε και πάλι. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Κλοπ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για τη φάση εκείνη: «Δεν θα καλούσα τον Ράμος στα γενέθλιά μου για ό,τι συνέβη, αλλά θα το σκεφτόμουν ξανά».

Ο Ζιντάν εκτός από τον αρχηγό του δεν υπολογίζει για το 50ό του ματς ως προπονητής στη διοργάνωση ούτε στον Ντάνι Καρβαχάλ, ούτε και στον Εντέν Αζάρ, τον οποίον έκρινε φρόνιμο να προφυλάξει. Στην αποστολή βρίσκεται ο Φέντε Βαλβέρδε, ο οποίος (όπως και ο Φερλάν Μεντί) θα χάσει τη ρεβάνς αν αντικρίσει κίτρινη κάρτα.

O προπονητής των «μερένγκες» μίλησε για «τελικό 180 λεπτών», υποστήριξε ότι η ομάδα του «έχει υποτιμηθεί κατά καιρούς» από τις κριτικές που ασκούνται και έπλεξε το εγκώμιο του Γιούγκεν Κλοπ. Η Ρεάλ είδε και έπαθε να περάσει από τους ομίλους – εξασφάλισε την πρόκριση τελευταία αγωνιστική ευρισκόμενη στο φάσμα στου αποκλεισμού – προκρίθηκε εύκολα επί της Αταλάντα και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Αυτό προκύπτει και από το πρωτάθλημα, καθώς η Ατλέτικο χάνει… λάδια και η διαφορά έχει εξατμιστεί.

Η αγγλική ομάδα με δύο διαδοχικές νίκες και τις απώλειες των αντιπάλων της μπήκε ξανά στο κόλπο της τετράδας, κάτι που μέχρι και πριν λίγο καιρό με τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα έμοιαζε δύσκολο. Τα προβλήματα λίγο-πολύ γνωστά για τους ρεντς, χτυπούν στην άμυνα. Δεν είναι διαθέσιμοι οι Γκόμεζ, Χέντερσον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Οριγκί, ενώ στο όριο όσον αφορά στις κάρτες βρίσκονται οι Χέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ. Για να βρεθεί εδώ πέρασε πολύ εύκολα – σε ένα διάστημα που το χρειαζόταν – τη Λειψία.

Ο Κλοπ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και καθόλου αγχωμένος στη συνέντευξη Τύπου αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις του για τον Ράμος και την παραδοχή του ότι δεν έχει ξεπεράσει το θυμό για τη φάση στην ουκρανική πρωτεύουσα πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Τόνισε ότι απλά «θα περάσει ο καλύτερος», ενώ ξεκαθάρισε ότι «η Ρεάλ του 2018 δεν έχει καμία σχέση με τη Ρεάλ του 2021».

Η Λίβερπουλ έχει γνωρίσει την ήττα και στα τελευταία τρία ματς με τη Ρεάλ στη διοργάνωση, ενώ η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας έχει νικήσει στο πρώτο ματς των οκτώ εκ των τελευταίων εννιά νοκ-άουτ (γνώρισε την ήττα πέρυσι από τη Μάντσεστερ Σίτι). Το 20ό του γκολ στη διοργάνωση ψάχνει ο Σαντιό Μανέ (έχει 19 σε 40 ματς) για να γίνει ο τρίτος των ρεντς που φτάνει αυτόν τον αριθμό μετά από τους Σαλάχ (24) και Τζέραρντ (21).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ – Νάτσο, Βαράν, Μεντί – Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο, Μπενζεμά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει «καθαρίσει» με το πρωτάθλημα στην Αγγλία, καθώς μένει μόνο το μαθηματικό σκέλος για τη στέψη. Ξεκινά ακόμη μία προσπάθεια για την κατάκτηση του τροπαίου, για να πετύχει δηλαδή αυτό για το οποίο έχει δαπανήσει και συνεχίζει να δαπανά τόσα χρήματα.

O Πεπ Γκουαρδιόλα τα έβαλε πάλι με το καλεντάρι στη συνέντευξη Τύπου και καθώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ στο όριο των καρτών με το βλέμμα στη ρεβάνς βρίσκονται οι Φερναντίνιο και Ζοάο Κανσέλο. Η Σίτι πέρασε άνετα την Γκλάντμπαχ με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) στη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθησαν και τα δύο ματς λόγω περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η Ντόρτμουντ έκανε τα εύκολα… δύσκολα κόντρα στη Σεβίλλη, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους οκτώ. Στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά – δύσκολα θα βρεθεί στην τετράδα με το εισιτήριο εξόδου στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν – αλλά στο Champions League ο Τέρζιτς το πηγαίνει καλά το καράβι με βάση και τα προβλήματα που έχει. Έξω βρίσκονται οι Ζαγκαντού, Βιτσέλ, Σμέλτσερ, Σάντσο και τελευταίο «θύμα» ο Μουκοκό.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται στο όριο των καρτών και θα θέλει σίγουρα να δείξει τον καλύτερο εαυτό του κόντρα σε μία από τις ομάδες που δεδομένα θέλουν να τον αποκτήσουν. Αυτό είναι το τρίτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες με τη Σίτι να έχει καλή παράδοση έχοντας 12 νίκες κόντρα σε γερμανικά κλαμπ (10 νίκες στα τελευταία 11 ματς).

Ο Τέρζιτς έπλεξε το εγκώμιο της Μάντσεστερ Σίτι. Της απέδωσε το χαρακτηρισμό «η καλύτερη ομάδα του πλανήτη» ενώ ξεκαθάρισε: «Αποδεχόμαστε δεν θα έχουμε την μπάλα. Όταν την έχουμε πρέπει να τρέξουμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Η Ντόρτμουντ είναι αήττητη στη διοργάνωση μετά από την πρεμιέρα (ήττα από τη Λάτσιο), στα τελευταία επτά ματς δηλαδή. H Σίτι από την πλευρά της δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία επτά, από την πρεμιέρα επί της Πόρτο. Αυτός είναι ο πρώτος προημιτελικός των Βεστφαλών μετά από τη σεζόν 2016-17 και τον αποκλεισμό από τη Μονακό. Ο Ντε Μπρόινε ξεκινά όπως είναι φυσιολογικό στο αρχικό σχήμα και είναι «καυτός» έχοντας εμπλακεί σε 12 γκολ στις τελευταίες 11 συμμετοχές του στη διοργάνωση.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογάν, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ντε Μπρόινε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝT: Χιτς, Τζαν, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Ντάχουντ, Αζάρ, Ρόις, Χάαλαντ.

Πηγή: gazzetta.gr