Το πρώτο βήμα στα νοκ άουτ ματς θεωρεί το δυσκολότερο ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως η καλή ψυχολογία απ’ τις σερί νίκες δεν θα παρασύρει την Εθνική.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την παρουσία της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, επισημαίνοντας πως είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου:

Για το ματς με την Αργεντινή: «Παίξαμε πολύ καλά. Το τεχνικό τιμ είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Η Αργεντινή έχει σπουδαίους παίκτες, που μπορεί να είναι σε μεγάλη ηλικία, όμως δεν είναι “τελειωμένοι”».

Για το ματς με τη Σερβία: «Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο. Το νικηφόρο σερί φέρνει και παραπάνω άγχος. Ακούγονται και περισσότερα λόγια -για καλό φυσικά- όμως αυξάνονται οι προσδοκίες. Έχουμε μια ομάδα με DNA απέναντι μας, ό,τι κι αν έκανε στην πρώτη φάση. Είναι σκληρή ομάδα. Περιμένω πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή».
Ελλάδα είναι μια μυαλωμένη ομάδα που ξέρει να ελέγξει το παιχνίδι και δύσκολα χάνει. Η Σερβία είναι μια σχολή μπάσκετ, έχει βγάλει παίκτες που έχουν περάσει από σκληρούς προπονητές. Έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή τους».

Για την παρουσία της Ελλάδας στους ομίλους: «Η ομάδα έχει καλή ψυχολογία. Ήταν καλό που είχαμε ομάδες του χεριού μας στην αρχή, γιατί μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Στους ομίλους υπάρχει λιγότερο άγχος. Είμαι αισιόδοξος για αυτή την ομάδα. Έχει βγάλει υγεία μέχρι τώρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Βέβαια, το μπάσκετ είναι έτσι που μια νύχτα μπορεί να σε πάει στον ουρανό και την άλλη στα τάρταρα. Γι’ αυτό χρειάζεται ξεκούραση και συγκέντρωση για ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για τα κρίσιμα ματς: «Όσο περνάνε οι αγώνες, τα ματς κρίνονται στο τελευταίο πεντάλεπτο. Εκεί υπάρχει περίπτωση να φανεί η έλλειψη του Σπανούλη. Εκεί που πρέπει να πιάσει τη μπάλα κάποιος που θα βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Παρότι τώρα δεν φαίνεται. Ο Καλάθης μπήκε με τρομερή αυτοπεποίθηση χθες. Είναι σημαντικό αν φτάσει το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού να υπάρχουν σε καλή μέρα κάποιοι παίκτες που του χρειάζεται η Εθνική».

Για την παρουσία των Ζήση και Μπουρούση: «Ο Γιάννης και ο Νίκος δεν θα κριθούν τώρα. Έχουν τεράστια προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική και συνεχίζουν να προσφέρουν. Πάντα είναι πολύτιμοι για την Εθνική, είναι γνωστή η αξία τους».

Για την συνέχεια: «Αν φύγει το ματς με τη Σερβία θα φτάσουμε πολύ ψηλά. Το πρώτο ματς νοκ άουτ είναι πιο δύσκολο και από ημιτελικό. Δεν είναι απαγορευτικός ο δρόμος για τη συνέχεια, όμως η αθλητική ψυχολογία είναι μυστήριο. Αν περάσουμε το εμπόδιο της Σερβίας, το επόμενο ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά κρατάω μικρό καλάθι. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Σ’ αυτά τουρνουά τη νίκη πρέπει να τη διαχειριστείς καλύτερα απ’ την ήττα. Κάθε φορά πρέπει να ξεκινάς απ’ την αρχή, σαν να μην έχει έρθει η επιτυχία. Αν έχει χαθεί ένα παιχνίδι είναι πιο εύκολο να πεισμώσει ένας παίκτης. Χρειάζεται σε κάθε ματς να κερδίζεις και να είσαι προσγειωμένος. Δεν θα υπάρχει κανένα τουπέ, γιατί υπάρχει εμπειρία στο σταφ που θα περάσει και στους υπόλοιπους».

Πηγή: Sport-fm.gr