Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά για την Άρσεναλ και για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αν μία από τις δύο πλευρές ήταν πιο διαλλακτική.

Αρχές του 21ου αιώνα και στη Σουηδία καμαρώνουν για ένα ανερχόμενο ταλέντο. Ένα ταλέντο που δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Δεν προκαλεί εντύπωση, επομένως, το γεγονός ότι οι κατάκοποι της Άρσεναλ εντοπίζουν τον πιτσιρικά Ιμπραΐμοβιτς.

Μιλάνε μαζί του, του λένε ότι ενδιαφέρονται και δεν δυσκολεύονται φυσικά να τον πείσουν να πάει στο Λονδίνο για να μιλήσει με τον Αρσέν Βενγκέρ. Και κάπου αρχίζουν τα δύσκολα… Ο Γάλλος προπονητής φημιζόταν για την ικανότητά του να μετατρέπει τα ταλέντα σε παικταράδες. Το πρόβλημα είναι ότι τον Ζλάταν δεν τον είχε δει ποτέ σε δράση. Είχε, απλά, εμπιστευθεί τους συνεργάτες του.

Έτσι, αποφασίζει ότι πριν του προσφέρει συμβόλαιο, πρέπει να τον δει ο ίδιος να παίζει. Είτε σε κάποιο φιλικό, είτε στην προπόνηση με την πρώτη ομάδα των κανονιέρηδων. Και το τι έγινε τελικά, το παραδέχθηκε ο ίδιος χρόνια αργότερα και ενώ οργίαζαν οι φήμες ότι είχε χάσει τον Σουηδό μέσα από τα χέρια του.

«Η ιστορία με τον Ιμπραΐμοβιτς και την Άρσεναλ είναι αληθινή. Τον είχαμε κοντά μας, αλλά ήθελα να τον δω σε δράση. Δεν τον ήξερα, δεν θα υπέγραφα ποδοσφαιριστή που δεν τον είχα δει καθόλου γιατί δεν είναι σοβαρό κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ μικρός, του ζήτησα να κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα και δεν ήθελε. Μου είπε «ο Ζλάταν δεν κάνει δοκιμαστικά»», ήταν τα λόγια του Βενγκέρ.