Η Ολλανδία ήταν το φαβορί κόντρα στη Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ 1974, αλλά τελικά ηττήθηκε παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό.

Ακόμη και σήμερα, οι περισσότεροι λένε πως είναι η καλύτερη ομάδα που δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι οράνιε του Γιόχαν Κρόιφ ήταν στα καλύτερά τους αλλά τελικά ηττήθηκαν από τα πάντσερ του Φραντς Μπεκενμπάουερ στον τελικό του Μονάχου, με τον γερμανικό Τύπο να παίζει τον ρόλο του.

Η αποστολή της Ολλανδίας είχε καταλύσει σε ένα ξενοδοχείο στο γερμανικό χωριό Χίλτρουπ, κορίτσια του οποίου είχαν πάει μία μέρα να ζητήσουν αυτόγραφα από τους Ολλανδούς. Γερμανός φωτογράφος που ήταν εκεί, βγάζει διάφορες φωτογραφίες αλλά δεν τις δημοσιεύει.

Αυτό θα το κάνει τελικά, στην εφημερίδα στην οποία δούλευε, μία μέρα πριν τον τελικό με τη Γερμανία. Και θα το κάνει συνοδεύοντάς τις με ένα κείμενο, το οποίο είχε γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι οι παίκτες της Ολλανδίας είχαν κάνει όργια με τις κοπέλες από το Χίλτρουπ.

Το δημοσίευμα έκανε έξαλλες τις συζύγους των οράνιε, με τον Κρόιφ να έρχεται αντιμέτωπος με την οργή της συζύγου του, η οποία όχι μόνο δεν τον αφήνει να κοιμηθεί την παραμονή του τελικού αλλά τον απειλεί και με διαζύγιο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τους άλλους παίκτες των οράνιε, με συνέπεια αυτοί να παρουσιαστούν χειρότεροι του αναμενομένου στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα και χάνοντας το τρόπαιο.